Milaan

De mooiste bezienswaardigheden in Milaan

Milaan als je volgende bestemming ingepland ? We hebben enkele bezienswaardigheden van Milaan voor je uitgezocht. Omdat de bezienswaardigheden in Milaan redelijk dicht bij elkaar liggen kan de modestad bij uitstek zeker te voet ontdekt worden. Wie liever minder wandelt kan met de metro of tram de afstanden heel wat inkorten. We raden hiervoor de Milan City Card voor het openbaar vervoer aan. Ook wie Milaan in 1 dag wil bezoeken kan onderstaande tips gebruiken.

Bezienswaardigheden in Milaan ? Kathedraal van Milaan natuurlijk

De Dom van Milaan, officieel Duomo di Santa Maria Nascente genoemd, is het symbool van Milaan. De Duomo ligt midden in het stadscentrum. In de 14e eeuw werd begonnen met het imposante gotische gebouw. Het duurde enkele eeuwen voordat de kathedraal voltooid was. Tegenwoordig is de kathedraal van Milaan één van de grootste kathedralen ter wereld. De grootte, prachtige torens en kleur van de kathedraal zijn buitengewoon indrukwekkend. We raden vooral aan om het dakterras van de kathedraal, de kathedraal van binnenuit en het archeologische gebied onder het kathedraalplein te bezoeken. Voor toegang tot het dakterras, het archeologische gebied en de kathedraal heb je een kaartje nodig. 

mooiste bezienswaardigheden in Milaan

Na een bezoek aan de kathedraal van Milaan kan je er naast naar de Galleria Vittorio Emanuele II.

De mooiste bezienswaardigheden in MIlaan : Galleria Vittorio Emanuele II

mooiste bezienswaardigheden in Milaan

Direct naast de Dom van Milaan en het Domplein ligt de Galleria Vittorio Emanuele II. In de overdekte, kruisvormige gang strekken zich links en rechts boetieks van de bekendste ontwerpers, maar ook restaurants en cafés uit. Zelfs als je hier niet wilt winkelen, is het de moeite waard om door de Galleria te wandelen en de mozaïeken op de vloer te bewonderen.  Kijk ook eens naar boven, want de glazen koepel en het glazen dak geven de passage een bijzondere flair.

Vierhoek van de mode in Milaan

De Quadrilatero della Moda is de modewijk van Milaan. Hier bevinden zich de luxe labels. Het is de meer dan de moeite waard om de etalages van de ontwerpers te bekijken. Etalagisten van over de hele wereld komen hier trouwens hun ogen de kost geven om nieuwe trends en ideetjes te ontdekken.  De naam van de wijk komt voort uit het feit dat deze zich over vier straten uitstrekt en een plein vormt. Deze omvatten de straten Via Monte Napolene, Via Manzoni, Via della Spiga en Via Sant’Andrea.

Het Brera district

In de wijk Brera zijn smalle straatjes met restaurants, cafés en kleine boetiekjes. Het is de moeite waard om hier te stoppen voor een kopje koffie of een lunch voordat u uw wandeltocht door Milaan voortzet. De wijk Brera is ook de thuisbasis van de Pinacoteca di Brera . 

mooiste bezienswaardigheden in Milaan

Dit is één van de belangrijkste kunstmusea, gevestigd in het Palazzo di Brera. Vanuit de wijk Brera wacht even verder een andere bezienswaardigheid, de Cimitero Monumentale

Mythische bezienswaardigheden in Milaan : Cimitero Monumentale 

mooiste bezienswaardigheden in Milaan
Cimitero monumentale milaan

De Cimitero Monumentale is indrukwekkend te noemen. Dit is een enorme begraafplaats met sculpturen, grote grafmonumenten en cryptes. Er zijn hier grafmonumenten die zo groot zijn als huizen. De toegang tot het Cimitero Monumentale is gratis. Bij uw bezoek ontvangt u een kaart. Alle bezienswaardigheden en beroemde graven kan je op het kaartje terug vinden.

Arco della Pace en Castello Sforzesca

Vanaf de Cimitero Monumentale gaan we verder naar de Arco della Pace. De triomfboog bevindt zich aan het begin van het Parco Sempione.  Via dit park kom je bij Castello Sforzesco

mooiste bezienswaardigheden in Milaan
Castello Sforzesco

Het castello werd gebouwd door de hertogen van Visconti en het imposante fort dateert uit de 15e eeuw. Sindsdien hebben hier verschillende heersers gewoond. De binnenplaats van Castello Sforzesco is enorm. Je kunt hier doorheen wandelen en als je geïnteresseerd bent kun je het museum bezoeken. 

Santa Maria delle Grazie met Het Laatste Avondmaal 

mooiste bezienswaardigheden in Milaan

Dit klooster is wereldberoemd omdat in de eetzaal van het Santa Maria delle Grazie klooster één van de belangrijkste kunstwerken ter wereld staat. Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is het topwerk hier. Vooral de omvang van het werk maakt het geheel nog indrukwekkender. Als je het Laatste Avondmaal wilt zien, kun je hier alle info voor kaartjes voor het kunstwerk en de kerk van Santa Maria delle Grazie vinden

Navigli Grande of genieten langs het Navigli kanaal

mooiste bezienswaardigheden in Milaan

Als perfecte afsluiting van de dag kan je een boottocht maken over het Naviglikanaal en uw dag in Milaan afsluiten met een glas wijn of Aperol Sprizz. In de wijk Navigli vindt u ook tal van restaurants en cafés. Benieuwd hoe je de beste Aperol Spritz maakt ? Hier ons recept

Back to top button