LombardijeMilaan

5 beste koffiebars in Milaan volgens locals

Italianen en hun koffiecultuur kennen we allemaal. De eerste espressomachine kwam uit Italië en zonder koffie komen ze moeilijk de dag door. Het drinken van een kopje koffie is voor velen ook een dagelijks sociaal ritueel. Voor het werk vlug even stoppen bij de plaatselijke koffiebar voor een espresso en een praatje met de vaste gasten.. We vroegen het aan wie het kan weten en maakten een lijst van de 5 beste koffiebars in Milaan volgens locals !

Uiteraard telt een metropool als Milaan heel wat koffiehuizen. De plaatsen waar je Milanezen aan de bar ziet staan met hun espresso en een glas water er naast zijn ontelbaar. Ondertussen zijn ook internationale brands zoals de onvermijdelijke Starbucks in Milaan neergestreken maar locals houden heel erg vast aan hun kleine traditionele Italiaanse koffiebar.

De 5 beste koffiebars in Milaan volgens locals

We hebben aan locals gevraagd welke hun favoriete koffiebars zijn in Milaan en onze top 5 gemaakt.

Pasticceria Cova

5 beste koffiebars in Milaan volgens locals
Pasticceria Cova

Opgericht in 1817 door Antonio Cova, een Napoleontische soldaat. Pasticceria Cova is vandaag één van de oudste pasticceria in Italië en gekend omwille van haar uitmuntende koffie en gebak. Bekijk ook even het interieur op hun website en je zal begrijpen dat koffie drinken hier een unieke ervaring is. Dit gaat over smaak, cultuur, geschiedenis en stijlvol genieten.
Website : https://www.pasticceriacova.com/

Caffe Napoli

5 beste koffiebars in Milaan volgens locals
Caffe Napoli in Milaan

Milaan maakte zich klaar voor de World Expo van 2015 en 3 Italianen wilden de Italiaanse koffiecultuur laten ontdekken aan de miljoenen bezoekers die de stad kon verwachten. Zo groeide het idee om het succes van één kleine koffiebar in Pozzuoli nabij Napels naar Milaan te brengen. De koffiebar Exytus met haar overheerlijke expresso was een succes in het verre Campanië. Maar zou dat ook lukken in Milaan ? Ja, want nu zijn er al 14 koffiehuizen van Caffè Napoli in Milaan. Echte Napolitaanse espresso verovert Milaan en straks misschien ook jouw smaakpapillen.
Website : https://www.caffenapoli.com/en/index.html

Orsonero

5 beste koffiebars in Milaan volgens locals
Orsonero in Milaan

Bijzonder populair onder de lokale bevolking vanwege de unieke sfeer, heerlijke koffie en ambachtelijke bonen. Deze kleinschalige koffiebar biedt ook gebak zoals croissants en desserts. Bovendien je er ook speciale drankjes zoals cold brew vinden. Je kan er ook buiten zitten om te genieten van het Milanese stadsleven bij een heerlijke kop koffie.
Website : https://www.orsonerocoffee.it/

Cafezal

5 beste koffiebars in Milaan volgens locals
Cafezal Milaan

Deze hippe koffiebar in Brera, nabij de Pinacoteca di Brera, staat bij vele Milanezen op hun lijstje. Ze hebben zelfs een tweede winkel geopend in de Risorgimento wijk. De batches die verwerkt worden zijn altijd miniem en alleen de beste bonen worden hier met de beste machines verwerkt tot overheerlijke koffie. Vooral de latte macchiato is hier een topper en met hun zelfgebakken taartjes kan je alleen maar volop genieten.
Website : https://cafezal.it/

Crazy Cat Café

5 beste koffiebars in Milaan volgens locals
Crazy Cat Café Milaan

Wie op zoek gaat naar rust in de drukke metropool Milaan en van katten en lekkere koffie houdt..Ga es langs bij Crazy Cat Café. Het idee ontstond bij een bezoek aan een kattencafé in Japan. Tussen de 9 aanwezige katten kan je genieten van een heerlijke kop koffie, lekker Italiaans gebak en uiteraard heel wat knuffels van de katten.
Website : https://crazycatcafe.it

Wie nog op zoek is naar een leuke accommodatie in Milaan kan hier een kijkje nemen

Back to top button