ToscaneToscane Special

Tips voor uw vakantie in Follonica

Tips voor uw vakantie in en rond Follonica nodig ? De naam Follonica komt van de term “fulloni”, de blaasbalg die in de oude ovens tijdens de oudheid gebruikt werden om ijzer en gietijzer te verwerken. En daar is de stad sinds de tijd van de Medici beroemd om.  In het noorden wordt het stadje met ongeveer 25.000 inwoners begrensd door de stad Piombino, in het zuiden door de kleine maar leuke haven van Punta Ala. Dit is ideaal voor een wandeling op elk moment van de dag. Het eiland Elba ligt tegenover Follonica en biedt vanaf een afstand een prachtig uitzicht.

vakantie in Follonica
Follonica promenade

Het “Miami van Toscane”

Follonica met haar schitterende lichtkleurige zand en heldere zeewater ontwikkelde zich tot een magneet voor toeristen én Italianen die willen genieten. De stad Follonica wordt door de lokale bevolking in het Maremma-gebied vaak het Miami van Toscane genoemd. lijkt heel erg op Miami, met zijn moderne, bruisende stadscentrum dat zich uitstrekt tot aan de kust en de felle kleuren van de spierwitte gebouwen, de blauwe zee, de gouden zand en de kleurrijke parasols op het strand.

vakantie in Follonica
Follonica centrum

Je kan hier relaxen op het strand van Follonica, watersporten beoefenen, zeilen, duiken maar ook voetballen, paardrijden, tennissen..Door de vele mogelijkheden voor ontspanning is Follonica een ideale vakantieplek voor gezinnen met kinderen.

Zwemmen en relaxen op het strand van Follonica

vakantie in Follonica
Follonica strand

Sinds 2000 is het bekroond met de Bandiera Blù, de blauwe vlag voor bijzonder schone stranden en zuiver water. Niets staat dus onbezorgd spetterplezier en uitgebreid zonnebaden in de weg! Er zijn zowel gesloten zwemgebieden als gratis stranden langs de strandpromenade. Het strand in Follonica is langzaam aflopend en daarom ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het zuidelijke strand heeft zijn gezellige sfeer behouden dankzij de oorspronkelijke bebouwing met vissershuisjes. De Golf van Follonica wordt omgeven door idyllische dennenbossen en de glooiende heuvels van de Alta Maremma.

Bezienswaardigheden van Follonica

Het is de moeite waard om de Chiesa di San Leopoldo uit het begin van de 19e eeuw en het nabijgelegen Castello di Valle uit de 9e eeuw te bezoeken. Follonica is echter een vrij jonge plaats. Geen middeleeuws centrum en geen oude gebouwen zoals op veel andere plaatsen in Toscane. Maar heerlijke en vaak goedkope opties voor iedereen die houdt van zee- en strandvakanties en een jonge en dynamische sfeer!

Na een drukke dag op het strand of in het stadscentrum kunt u de avond doorbrengen in een van de vele restaurants die zich langs de strandpromenade uitstrekken. Wanneer de zon langzaam het zeeoppervlak aan de horizon raakt, ontvouwen de Toscaanse specialiteiten en Chianti hun volledige culinaire spectrum.

Back to top button