Toscane

San Vincenzo in Toscane: Pareltje aan de Etruskische Kust

San Vincenzo, gelegen aan de prachtige Costa degli Etrusch in Toscane, is een charmant kustplaatsje dat uitblinkt door zijn mooie stranden, kleine binnenstad en haven. Met een strategische ligging en uitstekende weg- en spoorverbindingen, is San Vincenzo de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de regio. Wanneer je uit de trein stapt ben je nauwelijks honderd meter van het prachtige haventje verwijderd.

Natuurlijke Schoonheid en Stranden

De kustlijn van San Vincenzo strekt zich uit over 12 km en is adembenemend mooi. Het Rimigliano Kustpark, met zijn 7 km lange wilde strand is zeker het bezoeken waard.

san vincenzo toscane
De haven van San Vincenzo in Toscane

De Haven van San Vincenzo

Het kloppende hart van San Vincenzo in Toscane is de toeristische haven. Met 283 ligplaatsen en uitstekende faciliteiten is het een populaire ontmoetingsplek en startpunt voor diverse boottochten zoals naar de Toscaanse eilanden Elba en Capraia.

san vincenzo toscane
kaart van San Vincenzo en omgeving

De Tramontana die over het kleine San Vincenzo heerst

San Vincenzo geniet van een uniek klimaat, beïnvloed door verschillende winden. De Tramontana zorgt voor heldere nachten met uitzicht op Elba, terwijl de Maestrale koele ochtenden brengt. Deze winden geven de stad een steeds veranderend karakter.

Culturele Schatten van San Vincenzo

San Vincenzo is rijk aan geschiedenis. Bezoek de nabijgelegen middeleeuwse dorpen zoals Sassetta en Suvereto om het verleden van Toscane te ervaren. De beroemde wijnhuizen van Bolgheri en de thermale baden van Sassetta en Venturina maken de ervaring compleet.

Culinaire Hoogstandjes

De lokale keuken van San Vincenzo is uiteraard vooral gebaseerd op verse zeevruchten. In de straatjes rond de haven kan je bijvoorbeeld heerlijke Spaghetti Vongole eten.

san vincenzo toscane
Rustig pittoresk straatje nabij de haven

Toscane bezoeken vanuit San Vincenzo

San Vincenzo is perfect gelegen voor uitstapjes naar de grote kunststeden zoals Florence, Pisa, en Siena. Met uitstekende weg- en spoorverbindingen zijn deze steden gemakkelijk bereikbaar voor dagtrips.

Back to top button