GastronomieItaliaanse Recepten

Spaghetti vongole klaar maken

Spaghetti vongole klaar maken is helemaal niet zo moelijk. Het wordt ook wel spaghetti alle vongole genoemd en is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit spaghetti met schelpen en een saus op basis van knoflook, olijfolie, witte wijn en peterselie. Wil je zelf spaghetti alle vongole klaar maken ? Eén van onze favorieten om het recept te delen

Ingrediënten voor de lekkerste spaghetti vongole

400 gram spaghetti
​1 kilo venusschelpen (vongole)
​4 teentjes knoflook, fijngehakt
​1/2 kopje olijfolie
​1/2 kopje droge witte wijn
​1/4 kopje gehakte verse peterselie
​Rode pepervlokken (optioneel)
​Zout en zwarte peper


Bereidingswijze voor spaghetti vongole

​Verwijder de schelpen van de venusschelpen, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
​Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking.


​Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook tot deze lichtbruin is, maar pas op dat het niet verbrandt.


​Voeg de venusschelpen toe aan de pan en voeg de witte wijn toe. Breng het geheel aan de kook en dek af met een deksel. Laat het koken tot de schelpen opengaan, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.


​Voeg de spaghetti toe aan de pan met de schelpen en roer goed door. Voeg rode pepervlokken naar smaak toe (als je van pittig houdt).


​Breng op smaak met zout en zwarte peper en voeg de peterselie toe.


​Serveer de spaghetti vongole direct, eventueel met een beetje extra olijfolie en peterselie.


Tips bij spaghetti vongole klaar maken

​Zorg ervoor dat je alleen de venusschelpen gebruikt die volledig gesloten zijn, en gooi degenen weg die open of gebarsten zijn.​Kook de spaghetti al dente, omdat het nog een beetje zal koken als je het mengt met de saus. Eventueel wat citroensap bijvoegen voor een extra frisse smaak

Een leuke bron voor recepten is altijd Giallo Zafferano

Back to top button