GastronomieItaliaanse ReceptenUmbrie

Italiaans recept : Spaghetti col rancetto

Spaghetti col rancetto is een heerlijk en makkelijk te maken pastagerecht dat een beetje doet denken aan “spaghetti a l’amatriciana”.. Maar niks is minder waar. Spaghetti col rancetto is een authentiek Italiaans recept uit de Umbrische keuken. Een eeuwenoud recept waar met de typische ingrediënten die voor handen waren in Umbrië, een heerlijke maaltijd gemaakt kan worden.

Deze en vele andere authentieke gerechten kan je altijd terug vinden op de website Giallo Zafferano. Hier kan je met korte filmpjes zien hoe je nu écht die Italiaanse smaakbommetjes kan klaar maken. En ook zonder kennis van de Italiaanse taal lukt het wel en kan je het Italaans recept begrijpen !

Welke ingrediënten zijn nu nodig voor deze heerlijke Spaghetti col rancetto ?

Spaghetti 400 g

Gepelde tomaten 600 g

Pancetta (of spekblokjes) 150 g

Witte ui  100 g

Pecorino geraspt 30 g

Basilicum

Zout

Peper

Klik hier en ontdek het filmpje en alle info nodig om dit heerlijke gerecht klaar te maken..

Dit Italiaans recept en vele andere kan je terug vinden in onze Recepten rubriek , de 3 bekendste spaghettigerechten zijn :

Spaghetti bolognese: Gerecht dat bestaat uit spaghetti geserveerd met een tomatensaus die gekruid is met gehakt, ui, knoflook, wortelen, selderij en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met Parmezaanse kaas.

Spaghetti carbonara: Romeins gerecht dat bestaat uit spaghetti geserveerd met een saus gemaakt van eieren, Pecorino Romano kaas, pancetta of guanciale (spek), knoflook en zwarte peper. Het is een eenvoudig maar heerlijk gerecht.

Spaghetti aglio e olio: Dit is een eenvoudig pastagerecht dat bestaat uit spaghetti geserveerd met knoflook, olijfolie, rode peper vlokken en peterselie. Het is een geweldige optie voor vegetarIërs

Back to top button