Regio's en StedenToscaneUitgelicht

De 5 mooiste dorpjes in Toscane !

We kennen allemaal de toeristenmagneten in Toscane zoals Siena, Firenze, Pisa… Maar Toscane telt natuurlijk heel wat kleine dorpen die het bezoeken waard zijn.

We trachtten een top 5 te maken van lieflijke dorpjes die volgens ons toch dat ietsje méér het bezoeken waard zijn dan die duizenden andere.. We baseerden ons hiervoor op wat locals in Toscane ons vertelden, diverse toeristische diensten en tips.

BAGNONE
Bagnone is een klein dorpje op een heuvel met typische Toscaanse huisjes waar een klein beekje doorheen stroomt. Dit is een oase van stilte in een zeer charmant stukje Toscane.

 

MONTECATINI TERME
Misschien de bekendste uit ons lijstje. Montecatini bekend om zijn thermen (sinds 1540) is hierdoor één van de meest bezochte thermen in Italië. Ga zeker es langs in de Museo dell’Accademia d’arte.


LAJATICO

Dit is niets minder dan de geboorteplaats van Andrea Bocelli. Hij heeft er “Il Teatro del Silenzio” opgericht, een amfitheater in open lucht. Hij geeft er jaarlijks in Juli een concert. Maar er zijn in het dorp ook heel wat mooie straatjes en kerken te bezoeken.

 

GHIZZANO
Dit is een droombestemming voor iedere wijnliefhebber. Het domein van Venerosi Pesciolini, Tenuta di Ghizzano is gelegen in Ghizzano. Het is ook een dorp waar je leuke wandelingen kan maken en streekproducten proeven in diverse bars en winkeltjes.

 

SAN QUIRICO d’ORCIA
Dit dorpje was vroeger omgeven door vestingsmuren. Vandaag zijn er nog enkele vestingen en torentjes te zien. Een dorpje dat vaak als filmset gebruikt wordt.

Back to top button