BolognaEmilia RomanaStedenUitgelicht

Bezienswaardigheden in Bologna volgens locals

Bezienswaardigheden in Bologna zijn er volop. Alhoewel de stad niet zo vaak voorkomt op de citytrip lijstjes.  Onterecht, want het is wel een heerlijke bestemming waar je enkele dagen nodig hebt om de stad te verkennen. De stad is vlot en goedkoop te bereiken is door de aanwezigheid van een luchthaven en de vele trein- en bus verbindingen.

Het centraal station ligt op nauwelijks een kwartiertje wandelen van Piazza Maggiore en dat kwartiertje is op zich al een schitterende wandeling door de portico’s.

De hoofdstad van Emilia Romagna herbergt de oudste universiteit van Europa en is dus sinds lang een studentenstad. Het historische centrum en binnenstad van Bologna telt vele kerken en portico’s die je in de zomermaanden zulllen beschermen tegen de zon.

We vroegen aan enkele locals om een Top 5 te maken van de bezienswaardigheden in Bologna.

PIAZZA MAGGIORE
bezienswaardigheden bologna
Het “grote plein” is een centraal plein helemaal omgeven door de belangrijste gebouwen in de stad. Deze plaats is tijdens de zomermaanden ook de ideale plaats om een concert of zelfs film in openlucht mee te pikken. Het stadsbestuur zet zich ieder jaar in om haar inwoners én toeristen allerlei evenementen aan te bieden.

 

TORRE DEGLI ASINELLI
bezienswaardigheden bologna
Deze twee giganten zijn één van de symbolen van de stad en bijna 100 meter hoog. Eén van de torens kan je beklimmen, met zijn 498 tredes toch een uitdaging voor wie het niet gewoon is. De beloning  wacht boven met een schitterend uitzicht op de stad en de omringende bergen.

 

PORTICO’S
bezienswaardigheden bologna
Lang na je bezoek aan Bologna zal je terug denken aan de portico’s in de binnenstad. Ze bieden bescherming tegen zon en regen. De portico’s werden eertijds gebouwd om de heren en dames van adel in de stad toe te laten de schaduw op te zoeken of door de stad te lopen tijdens een regenbui. Het gewone volk kon niet genieten van de portico’s, vandaag zijn ze gelukkig van en voor iedereen.

De portica naar San Luca is zelfs beschermd als UNESCO werelderfgoed.

 

SANTUARIO MADONNA DI SAN LUCA

bezienswaardigheden bologna

De imposante basiliek die uitkijkt over de stad ligt op de top van een heuvel.

De basiliek kan je bereiken met een bus vanaf  Piazza Maggiore en die trouwens ook langs alle andere toeristische trekpleisters rijdt. Ook vanuit het centrum kan je gewoon met de bus naar het beginpunt rijden, Arco Bonaccorsi (bus 20 op Piazza Malpighi)

Wie het lopend wil doen kan dat vanaf Piazza Maggiore naar Arco Bonacorrsi, een wandeling van ongeveer anderhalve kilometer die je voorbij mooie winkeltjes, bars en portio(s brengt.

Vanaf Arco Bonaccorsi is het ongeveer 4 kilometer wandelen naar San Luca. Je komt 666 portico’s tegen en deze zijn genummerd, dus je kan telkens zien hoever je al bent. Je doet er ongeveer anderhalf uur over..

  

LITTLE VENICE

bezienswaardigheden bologna

Little Venice kan je vinden in de Via Piella 18..Door een klein raampje kan je een aantal kleurrijke huisjes bekijken aan het Reno Canal. Dit maakt uit van een kanalennetwerk die door de stad loopt.

Bezienswaardigheden in Bologna door de ogen van enkele locals dus. De stad heeft nog meer in petto maar dit is onze selectie..Ga..Geniet.. Ontdek !

Back to top button