BariPuglia

Bezienswaardigheden in Bari

Bari is één van de bekendste steden in Zuid-Italië en de hoofdstad van de regio Puglia. De stad heeft een rijke geschiedenis, een levendige cultuur en een prachtige ligging aan de Adriatische kust. Bari biedt voor elk wat wils: van historische monumenten tot moderne winkels, van traditionele gerechten tot trendy bars. In dit artikel ontdek je de bijzonderste bezienswaardigheden in Bari.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bari is de historische wijk Bari Vecchia, waar je een duik kunt nemen in het verleden van de stad. Hier vind je de indrukwekkende Sint-Nicolaasbasiliek, die de relikwieën van de heiligeNicolaas bewaart en een belangrijk bedevaartsoord is voor katholieken en orthodoxen.

Bezienswaardigheden in Bari
San Sabino

Een ander hoogtepunt is de Romaanse kathedraal van San Sabino, die een prachtig roosvenster en een crypte met fresco’s heeft. Vergeet ook niet het Normandisch-Zwabisch kasteel te bezoeken, dat ooit het verblijf was van keizer Frederik II en nu een museum herbergt. Een ander monument is de Sacrario Militare dei Caduti d’Oltremare, een indrukwekkend mausoleum voor de Italiaanse soldaten die sneuvelden in Afrika en Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bezienswaardigheden in Bari
Bari Vecchia

Bari Vecchia is een doolhof van smalle straatjes, pleintjes en kerken, waar je de lokale tradities en levensstijl kunt ontdekken. Je kunt er bijvoorbeeld de beroemde orecchiette zien maken door de vrouwen die voor hun huizen zitten, of proeven van de typische street food zoals focaccia, panzerotti en sgagliozze. Bari Vecchia is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet vanaf het centraal station.

Bezienswaardigheden in Bari
Orecchiette

Er zijn veel opties om te overnachten in Bari Vecchia, afhankelijk van je budget en voorkeuren. Je kunt kiezen voor een hotel, een bed and breakfast, een appartement of een hostel.

Onze logeertips hier zijn :
Nord Sud Bari, een gezellige en betaalbare bed and breakfast met gratis wifi en ontbijt.
Dilman Luxury Stay, een gloednieuw hotel met moderne kamers en een centrale locatie.
B&B La Muraglia, een charmant appartement met uitzicht op de zee en de oude stadsmuren.

Bezienswaardigheden in Bari zijn er volop, neem ook de tijd om verder Puglia te ontdekken

Back to top button