GastronomieLombardijeMilaanRegio's en StedenStedenUitgelicht

Hippe restaurants in Milaan

Hippe restaurants kan je volop rond de Brera wijk vinden. Deze artiestenwijk van Milaan , is niet alleen de buurt waar bijna alle luxemerken en designers een winkel hebben, maar ook een wirwar van kleine straatjes met fijne restaurantjes waar heerlijke Italiaanse gerechten opgediend worden. Of het beste restaurant van Milaan hier zit hangt af van persoonlijke voorkeuren. We vroegen aan enkele locals welke de hippe restaurants in MIlaan zijn en we kwamen in de Brera wijk terecht.. 

Il Salumaio Di Montenapoleone

hippe restaurants in milaan

Dit restaurant is al sinds eind de jaren ’50 van de vorige eeuw populair bij de Milanezen die houden van eenvoudige maar subliem afgewerkte gerechten.  Deze plaats is meer dan een restaurant want het veroverde een aparte plek in het hart van vele locals die in dit modedistrict thuis zijn. Je kan hier ook terecht in de Cafe Bistrot..De familie Travaini biedt voor ieders smaak de heerlijkste gerechten. Deze komt vaak voor in de Milaan restaurant tips en weer hip en trendy.

www.ilsalumaiodimontenapoleone.it

Momus Ristorante

hippe restaurants in milaan

De pizza liefhebber kan terecht bij Momus Ristorante in de Via Arco maar vergis je niet…Ook hun pastagerechten en lasagna’s zijn overheerlijk.
Specialiteit van het huis is de “Pizza Margherita”, eerlijk we wisten ook niet dat zo’n eenvoudige pizza zo anders kon smaken…De beste pizzeria van Milaan of toch bijna.

momus.it


L’Osteria di Brera

hippe restaurants in milaan

Hier kan je terecht voor oa. pastagerechten met verse zeevruchten die aangekocht worden op de Milanese vroegmarkt. Eén van de beste restaurants in Milaan centrum. Al twee decennia lang tovert Enrico Forti hier de heerlijkste gerechten uit zijn culinaire hoed. Traditionele gerechten worden met enkele verfrissende en verrassende ingrediënten een nieuwe ervaring.. Zeker eens de tagliatelle met zeetruffel proberen..

www.osteriadibrera.it

Hippe restaurants in Milaan zijn er in overvloed. We maakten een kleine selectie waar we niet alleen aftasten hoe “hip” ze zijn maar ook en vooral hun kaart, hun aanbod. De beste restaurants in centrum MIlaan zijn altijd een persoonlijke keuze, een afweging van vele criteria. Maar, geniet alvast van de in het artikel vermelde restaurants..

Back to top button