GastronomieMilaanRegio's en StedenStedenUitgelicht

Cannoli bij Bottone in Milaan

Een icoon van de Siciliaanse traditie, cannoli zijn knapperige, vers gemaakte traktaties met gesuikerde sinaasappelschil en een heerlijke ricottavulling die niet te intens noch te zoet is. goed gemaakte cannoli is helaas moeilijk buiten Sicilië te vinden.

In Milaan is het antwoord Bottone: een banketbakkerij waar deze “edelstenen” van de suikergoedtraditie onder gouden en glazen vitrines worden tentoongesteld. Dit zijn de beste cannoli in de stad, gemaakt met strikt Siciliaanse ingrediënten: ricotta uit de Hyblaean Mountans voor de vulling, biologische bloem uit Ganaceto voor de schaal en een scheutje Nero D’Avola om de smaak te verbeteren met weelderige tonen van rijp fruit en een pittige vleugje kaneel.

Om de authenticiteit van zijn prachtige lekkernijen te garanderen, voegt Bottone een kenmerkende chocoladeknop toe. Hier worden cannoli met de hand gemaakt, één voor één, en klanten die er een paar mee naar huis willen nemen, krijgen een kit om ze net voor het eten te vullen. Omdat de enige echte manier om echte Siciliaanse cannoli te maken deze is om de wafel vers en knapperig te houden tot het allerlaatste, sublieme moment.

Milan
Via A. Volta, 8
Back to top button