Cultuur en NatuurLombardijeMilaanRegio's en StedenStedenUitgelicht

Chinatown in Milaan

Chinatown in Milaan is een levendige buurt gelegen in het hart van de stad, bekend om zijn rijke culturele erfgoed, heerlijke eten en unieke winkelervaringen. Hier zijn enkele feiten en informatie over Chinatown in Milaan:

Chinatown in Milaan werd opgericht in de late jaren 1920, toen een groep Chinese immigranten zich vestigde in het gebied rond Via Paolo Sarpi. Vandaag de dag is het de thuisbasis van ongeveer 10.000 Chinese inwoners en is het een van de grootste Chinatowns in Europa.

De wijk bevindt zich in het district Porta Garibaldi, in het noordwestelijke deel van de stad. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, inclusief de metro (M2 – Moscova en Garibaldi stations) en trams.

Foodies kunnen in Chinatown in Milaan terecht voor zijn geweldige eetscène, met een breed scala aan Chinese, Japanse en Koreaanse restaurants die heerlijke gerechten serveren. Enkele van de meest populaire gerechten zijn dumplings, dim sum, noedels en hotpot.

Het gebied is ook een geweldige plek om te winkelen, met veel winkels die een breed scala aan Aziatische producten verkopen, waaronder traditionele Chinese geneeskunde, thee en kruidenremedies. Er zijn ook tal van kledingwinkels, schoonheidssalons en juwelierszaken.

Chinatown staat ook bekend om zijn culturele evenementen en festivals, waaronder de vieringen van het Chinese Nieuwjaar, die onder meer draken- en leeuwendansen, traditionele muziek- en dansvoorstellingen en vuurwerk omvatten.

Topbezienswaardigheden in Chinatown zijn de traditionele Chinese boog bij de ingang van Via Paolo Sarpi, de Guan Yin boeddhistische tempel en de Peace Pagoda.

Over het algemeen is Chinatown in Milaan een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van het rijke culturele erfgoed van de stad en het ervaren van zijn geweldige eet- en winkelscène.

Back to top button