Cultuur en NatuurLombardijeMilaanStedenUitgelicht

Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan

De Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan  is een prachtige, overdekte winkelgalerij in het centrum van de stad. Het werd gebouwd tussen 1865 en 1877 en is vernoemd naar de eerste koning van het verenigde Italië, Vittorio Emanuele II. De galerij is ontworpen door de architect Giuseppe Mengoni, die tragisch genoeg tijdens de bouw stierf na een val van een van de steigers.

De galerij is gebouwd in de vorm van een kruis met een koepel in het midden. Het heeft prachtige, gedetailleerde mozaïeken op de vloer en de muren, evenals een indrukwekkende glazen koepel die licht en lucht binnenlaat. De galerij is een van de oudste overdekte winkelgalerijen ter wereld en is een populaire toeristische attractie in Milaan.

In de galerij vind je enkele van de meest exclusieve en chique winkels en restaurants van de stad. Er zijn ook enkele historische en beroemde winkels, zoals de Prada-winkel, die al sinds 1913 in de galerij gevestigd is.

Eén van de meest opvallende kenmerken van de galerij is de mozaïek van een stier op de vloer van de centrale hal. Het wordt gezegd dat het geluk brengt als je er met je hak op draait en het symbool is geworden van Milaan en de galerij zelf.

Kortom, de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan is een prachtige en historische overdekte winkelgalerij in Milaan, vol met chique winkels, restaurants en prachtige architectuur en mozaïeken. Het is zeker een bezoekje waard als je in Milaan bent.

Back to top button