LombardijeMilaanUitgelicht

Fondazione Prada in Milaan

Fondazione Prada in Milaan is als verzamelpek oor hedendaagse kunst een absolute topper in Italië. Het werd in 1993 opgericht door het Italiaanse modemerk Prada en is gewijd aan de promotie van hedendaagse kunst met doorlopende tentoonstellingen en evenementen.

Hetis gevestigd in een gerenoveerd industrieel complex, dat door de architect Rem Koolhaas en zijn Office for Metropolitan Architecture (OMA) is omgebouwd tot een moderne tentoonstellingsruimte. De oude destilleerderij bestaat uit 10 verschillende gebouwen die onderling verbonden zijn door een systeem van hellingen, bruggen en doorgangen. Het is geen museum maar een voortzetting van intellectueel proces waarin twijfel wordt onderzocht” zegt Miuccia Prada, die in 1993 deze foundation opzette.

De Fondazione Prada brengt schilderkunst, beeldhouwkunst, film en multimedia-installaties. De tentoonstellingen tonen vaak werk van toonaangevende kunstenaars, waaronder Cindy Sherman, Carsten Höller en Thomas Demand, maar ook van opkomende kunstenaars uit de hele wereld.

Het bijzonderste gebouw is zeker de “Haunted House” met haar 4 etages en bedekt met 24 karaats bladgoud.

Fondazione Prada Milaan

De Fondazione Prada beheert ook een onderzoekscentrum, het Podium, dat zich richt op het begrijpen en analyseren van hedendaagse kunst en cultuur. Het museum organiseert ook evenementen, zoals lezingen, workshops en screenings, die toegankelijk zijn voor het publiek en een platform bieden voor de uitwisseling van ideeën en kennis.

In Cafe Luce, ingericht met vintage meubels en decoratie, kan je terecht voor een broodje of drankje.

Bezoek hun website : www.fondazioneprada.org

Back to top button