LombardijeMilaanStedenUitgelicht

Castello Sforzesco in Milaan

Een indrukwekkend en imposant renaissancekasteel midden de stad: Castello Sforzesco in Milaan ! Zeker te bezoeken bij een volgende citytrip in Milaan. In de 14de eeuw bouwde de familie Visconti hier een fort dat ongeveer een eeuw later helemaal werd verbouwd door hertog Francesco Sforza. Dit betekende een uitbreiding met de Cortile dell Milizie (plaats waar de troepen zich konden opstellen) en de Corte Ducale (wooneenheden).

De muren rondom het gebouw zijn maar liefst 4 meter dik en de grachten, torens en ophaalbruggen maken dit complex indrukwekkend om te zien. Begin de 17de eeuw was dit één van de grootste kastelen in Europa. De imposante fontein voor de ingang maakt het geheel helemaal af.

Castello Sforzesco in Milaan

Het kasteel huisvest verschillende musea, waaronder het Museo d’Arte Antica. Dit museum herbergt een mooie verzameling klassieke kunst. Bewonder hier onder meer de Rondanini Pietà, het laatste werk van Michelangelo en fresco’s van da Vinci.

Castello Sforzesco in Milaan
Castello Sforzesco

Het Museo d’Arte Antica toont een schitterende verzameling van klassieke kunst zoals de ‘Rondanini Pietà”, het laatste werk van Michelangelo. Daarnaast is er ook heel wat werk van Da Vinci te vinden.

Wist je dat de ‘Rondanini Pietà” het laatste werk (onvoltooid) van de toen 80-jarige Michelangelo was ?

Daarnaast kan je ook terecht in musea waar je werken uit het Oude Egypte (met een sarcofaag uit de 4de eeuw) , muziekinstrumenten en kunst doorheen de eeuwen kan bekijken.

De musea (betalend) zijn open van dinsdag tot zondag, op maandag gesloten.

Wie graag een wandeling in het groen maakt kan terecht in het Parco Sempione.

Dichtbij gelegen metrohaltes voor een bezoek aan de Castello Sforzesco zijn Cadorna en Lanza.

Back to top button