GastronomieLombardijeMilaanTi Amo Italia

De 3 beste restaurants in Milaan

Milaan telt honderden plaatsen waar je gezellig iets kan eten. In de hoofstad van Lombardije is het vaak moelijk kiezen in het heel diverse aanbod als je slechts enkele dagen in de stad verblijft. Wij zochten enkele locals op die bezeten zijn door lekker eten en graag hun topadresjes met ons delen. Hier komen de 3 beste restaurants in Milaan volgens kenner van de Milanese eetcultuur Silvia Bacci.

Silvia Bacci vertoeft professioneel vaak in Milaan en andere grote Italiaanse steden waar ze graag culinair geniet. Silvia deelt graag met ons haar persoonlijke top 3 inzake culinaire geneugten in Milaan. Silvia kan je trouwens ook volgen op Instagram

3. La Tartina

La Tartina

Dit prachtige restaurant kan je terug vinden in de Via San Carpoforo in de Brera wijk. Een trendy zaak in één van de mooiste steegjes in Brera. Bekend voor de heerlijke “tartine” of sandwiches met allerlei beleg die geserveerd worden. Je kan kiezen tussen vlees- en visgerechten en natuurlijk dit bij een heerlijk aperitief. Er is ook een ruime keuze aan gin.

2. Cantine

De Isola wijk telt heel veel eetgelegenheden en de juiste keuze maken is niet altijd makkelijk. Wij probeerden “Cantine” en inderdaad..Héérlijk ! Niettegenstaande Cantine gelegen is in deze trendy en upperclass zakenwijk is de sfeer en uitstraling heel gewoon. Silvia raadt graag de truffelgerechten aan. Andere toppers zijn de heerlijke octopus of kabeljauw. Je kan er ook kiezen uit een groot gamma wijnen van Franciacorta tot rode wijn. En dit alles is héél betaalbaar. Top !

1. Al Matarel

En de nummer 1 is ….In één van de hoofstraten van Milaan, bij Corso Garibaldi, kan je terecht in Al Matarel. Dit keer geen trendy restaurant maar eerder klassiek én superlekker.. Wie op zoek is naar het beste adresje in Milaan voor een heerlijke “risotto alla Milanese con l’osso bucco”, reserveer je tafel nu ! Al Matarel is in Milaan en omstreken bekend voor deze specialiteit. Chef Cracco heeft een wereldwijde reputatie uitgebouwd met dit ene gerecht.

Wat ons betreft een schitterende keuze van Silvia, heerlijke plaatsen met elk hun topper. Andiamo ?

Back to top button