Emilia RomanaGastronomieParmaTi Amo Italia

De 5 beste restaurants in Parma

Parma is een must voor wie graag culinair geniet tijdens een bezoek aan Noord Italië. Wij zochten enkele locals op in de universiteitsstad die bezeten zijn door lekker eten en graag hun topadresjes met ons delen. Stefano Imbro is een kenner en hij nam ons graag mee op sleeptouw naar zijn favorieten..,De 5 beste restaurants in Parma

Trattoria “I corrieri”

5 beste restaurants in Parma

Dit heerlijke plekje in het centrum is een trefpunt voor zowel locals als toeristen. De “Torta Fritta” met “Salumi misti”, tortelli of anolini zijn maar enkele van de voortreffelijke pasta’s die er te krijgen zijn. Vleesliefhebbers kunnen typische gerechten met runds-, varkens- en zelfs paardenvlees ontdekken.
Uw plaatsje reserveren is geen overbodige luxe. De uitgebreide wijnkaart is ook zeker het vermelden waard in deze trattoria met meertalig personeel.

Ristorante “Forchetta”

5 beste restaurants in Parma

Eveneens in het centrum te vinden met veel keuze aan lokale of typische Italiaanse gerechten. Zeker wie graag een Italiaans visgerecht wil ontdekken kan hier terecht. Vooral de “Anolini” is een stevige aanrader. De Forchetta is een klein restaurantje waar vooraf reserveren absoluut nodig is. Het restaurant is heel popular door zijn divers kwaliteit/prijs aanbod.

Da Pepèn

5 beste restaurants in Parma

Da Pepèn is eerder een streetfood toppertje. De panini, focacce en tartine zijn alom geprezen door de locals. Als we er toch 2 heerlijkheden mogen uitpikken : probeer de Spaccaballe (sandwich met varkensvlees) of de Carciofa (focaccia met artichok, ricotta en parmesan kaas)

Trattoria “Del tribunale”

5 beste restaurants in Parma

Een heerlijke keuze aan kleine “koude” voorgerechtjes en pastagerechten om nooit meer te vergeten..Dit is een iets grotere zaak waar meestal wel altijd nog een plaatsje vrij is. Wie op zoek is naar een goed prijs/kwaliteitsaanbod kan hier altijd terecht. En wij vonden de “Tortelli di erbetta” héérlijk..

Trattoria “Ai 2 platani”

5 beste restaurants in Parma

Ai 2 platani ligt op ongeveer 5 kilometer van het stadscentrum. Wie enkele uren vooraf wil reserveren is er aan voor de moeite. Hier reserveer je best wéken vooraf. Deze trattoria is onbekend bij toeristen maar een verborgen pareltje waar de locals genieten van kwalitatieve gerechten aan zeer schappelijke prijzen. De wijnkaart is eveneens uitstekend.

De “Torta Fritta” en Tortelli zijn altijd een goeie keuze en een artisanaal gemaakt ijsje mag niet ontbreken bij je eetfestijn.

Back to top button