FlorenceGastronomieToscaneUitgelicht

De beste restaurants in Firenze ? Onze local top 5

Firenze is niet alleen een schatkamer aan musea, historische gebouwen en monumenten. De stad telt ook heel wat restaurants waar je kan genieten van heerlijke Toscaanse en Italiaanse gerechten. En welke zijn nu de beste restaurants in Firenze ?

We vroegen aan enkele locals om hun favoriete restaurants in Firenze en deze 5 toppers moet je zeker es proberen :

Osteria delle Tre Panche

De beste restaurants in Firenze

Dit restaurant biedt een unieke en creatieve kijk op de traditionele Toscaanse keuken, met verse, lokale ingrediënten. Gelegen in de historische wijk Oltrarno in Florence.
https://www.osteriadelletrepanche.com/

Il Palagio
Gelegen in het Four Seasons hotel, Il Palagio is een met een Michelin-ster bekroond restaurant dat innovatieve en hedendaagse Italiaanse gerechten biedt. Het restaurant heeft een prachtige omgeving met uitzicht op een privétuin.
https://www.ilpalagioristorante.it/

Enoteca Pinchiorri

De beste restaurants in Firenze

Dit is een ander met een Michelin-ster bekroond restaurant dat een geraffineerde en verfijnde eetervaring biedt. Op het menu staan traditionele Toscaanse gerechten met een moderne twist, en de wijnkaart is uitgebreid en indrukwekkend. Het restaurant viert trouwens haar 50e verjaardag
https://enotecapinchiorri.it/

La Giostra
Sinds 1992 in hartje Firenze, dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke zelfgemaakte pasta en andere Toscaanse specialiteiten. Het heeft een gezellige en romantische sfeer, en de muren zijn versierd met foto’s van beroemde gasten die er hebben gedineerd.
https://ristorantelagiostra.com/en/

Trattoria Sostanza
Dit is een traditionele Toscaanse trattoria sinds 1869, die bekend staat om haar “signature” gerecht, de boterkip. Het restaurant heeft een levendige en vriendelijke sfeer en is een topper onder de lokale bevolking.
https://www.instagram.com/trattoriasostanzafirenze/

Back to top button