Italiaanse restaurants in BelgiëUitgelicht

Ontdek de 5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen

De 5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen op een rijtje zetten is geen sinecure. Antwerpen heeft een ruim aanbod aan restaurants met specialiteiten uit de hele wereld en Italiaans ontbreekt natuurlijk niet. De metropool biedt heel wat mogelijkheden voor wie wil genieten in een goedkoop Italiaans restaurant in Antwerpen of in een echt pasta restaurant in Antwerpen. We hebben er 5 uitgepikt die zeker de moeite waard zijn om bij je volgende bezoek aan deze prachtige stad één van hun gerechten te proberen. De 5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen kan je hier ontdekken

De 5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen op een rijtje

Beleef de moderne Italiaanse keuken bij Pazzo

Dit Italiaans restaurant aan de Oudeleeuwenrui 12 in centrum Antwerpen staat bekend om zijn moderne Italiaanse keuken en sfeervolle inrichting. Pazzo is gelegen aan de Oudeleeuwenrui 12 en heeft ook een groot aanbod aan Italiaanse wijnen.

5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen
Pazzo Antwerpen

Mario Restaurant & Traiteur Italiaans restaurant aan het centraal station

Dit is één van de oudste Italiaanse restaurants in Antwerpen en Mario Restaurant & Traiteur staat bekend om zijn traditionele Italiaanse gerechten. Deze Italiaan is gelegen nabij het centraal station in de Kammenstraat en kan heel wat Antwerpenaren bekoren die op zoek zijn naar een Italiaans gerecht. Tenslotte kan er ook afgehaald worden in het traiteurgedeelte van de zaak.

5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen
Mario restaurant traiteur in de Kammenstraat te Antwerpen

Italiaans restaurant in Antwerpen

Veganistische Italiaanse restaurant Spritz

Spritz is gelegen aan de Oude Koornmarkt en dit is bovendien het enige veganistische Italiaanse restaurant in Antwerpen. Bovenal staat het bekend om zijn heerlijke veganistische pizza’s en pastagerechten. In 2019 geopend als een cocktailbar waar vooral de heerlijke Spritz gevraagd werd. Maar nu een volwaardig Italiaans “plant based” restaurant met onder andere heerlijke authentieke gerechten in balans met natuur en Italiaanse finesse. Intussen de beste Italiaan in Antwerpen volgens velen en één van 5 Italiaanse restaurants in Antwerpen waar je zeker eens langs moet !

5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen
Spritz Antwerpen

Altijd bij de 5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen, Kestè

Dit Italiaanse restaurant aan de Lange Koepoortstraat heeft een Napolitaanse sfeer en is zijn plaats in 5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen zeker waard. Daarenboven de naam “Kestè” is afgeleid van het Napolitaanse woord “Chestè”, wat “het is wat het is” betekent. In de eerste plaats wil men bij Kestè dat de gasten zich thuis voelen en genieten van de sfeer en de smaken van Napels.

5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen
Kestè Antwerpen

5 Italiaans restaurants in Antwerpen daar hoort Pizzeria Nicoletta bij

Pizzeria Nicoletta is een topper die authentieke Italiaanse pizza’s in een unieke setting in de buurt van de kathedraal van Antwerpen serveert. NIet alleen uitstekende pizza’s, maar ook pasta, vlees en vis. Tenslotte proef je ook best hun aperitieven, zoals de Gin Tonic Nicoletta, bereid met zelfgemaakte Gin. Een tafel reserveren bij Nicoletta kan je hier.

5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen
Pizzeria Nicoletta

Italiaans restaurant Il Goloso vlakbij de Vogelmarkt Antwerpen

Il Goloso aan de Oude Vaartplaats is een topadresje voor de liefhebber van de Italiaanse keuken. Namelijk is hun prosciutto cotto van topkwaliteit na 24 maand rijpen. Bovendien is de mozarella die gebruikt wordt “for di latte van Agerola”, een heel zachte mozarella. Tenslotte hebben ze naar het weekend toe steeds vernieuwde tijdelijke suggesties. Deze zijn seizoensgebonden pizza, lasagna of parmigiana.

De 5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen zijn een selectie de we maakten aan de hand van eigen evaringen. Bijgevolg ook input van Antwerpenaren die de steeds veranderende horecawereld op de voet volgen. Aan de ene kant gingen we op zoek naar de typische authentieke Italiaanse keuken. Anderzijds ook de nieuwe Italiaanse keuken. Ontdek en geniet met onze groeten !

Back to top button