Italiaanse restaurants in BelgiëItalië bij ons

De lekkerste Italiaanse restaurants in Hasselt ? Hier onze toppers..

Een Italiaans restaurant in Hasselt ? Waar kan je lekker Italiaans eten in Hasselt ? We selecteerden samen met enkele locals de toppers van de Italiaanse keuken in deze prachtige stad.

De beste Italiaanse restaurants in Hasselt volgens locals

De pure smaak van Italië bij TrentaNove

italiaans restaurant hasselt
Trentanove in Hasselt

Trentanove is waar Giovanni en zijn team de pure Italiaanse keuken brengen. De plek waar nog steeds, “vers” en “handgemaakt”, belangrijk zijn. Een Italiaanse briesje bij jou op tafel brengen in een schitterende omgeving. In dit Italiaans restaurant aan de Gelatineboulevard in Hasselt kan je terecht van dinsdag tot zaterdag. Samengevat je kan er kiezen tussen een lunchmenu of a la carte, bovenal altijd van de hoogste kwaliteit.

Gastronomisch Italiaans restaurant in Hasselt, La Fontanella

italiaans restaurant hasselt
La Fontanella team in Hasselt

Dit gastronomisch toppertje aan de Maastrichterstraat in Hasselt heb je misschien al eens zien voorbij komen op de Gault & Millau website ? Terecht want sinds de jaren ’70 van vorige eeuw kan je hier terecht voor de Italiaanse keuken. Waar zelfs het eenvoudigste gerecht omgetoverd wordt tot een gastronomische ervaring. Ten slotte maakt de rijke wijnkaart bij La Fontanella het helemaal af.

De verfijnde keuken van Ristorante Arlecchino in Hasselt

italiaans restaurant hasselt
Arlecchino in Hasselt

Een Italiaans restaurant waar “la famiglia” centraal staat, sinds de jaren 80. Je komt er genieten van de verfijnde Italiaanse keuken terwijl een hele Italiaanse familie zorgt voor een verrukkelijke ervaring. Daarom kreeg Arlecchino in 1998 trouwens de titel van “beste buitenlandse ambassadeur van de Italiaanse keuken” uit handen van de Italiaanse president Scalfaro. Blader ook eens door de “Eccellenze Italiane” en je komt dit Italiaans restaurant in Hasselt aan de Quartier Bleu, ook tegen.

Pizza Pasta e Basta aan de Maastrichterweg in Hasselt

italiaans restaurant hasselt
Pasta e Basta in Hasselt en Sint-Truiden

Kwalitatieve Italiaanse gerechten aan een betaalbare prijs. Lekker tafelen in Hasselt van vrijdag tot en met dinsdag. Terwijl je geniet van de sfeer wordt de zuiderse keuken met veel goesting en liefde aan uw tafel gebracht. Pasta e Basta heeft ook een adresje in Sint-Truiden.

Olio Pepe Sale Italiaans restaurant op de Havermarkt in Hasselt

italiaans restaurant hasselt
Marzia en Karen van Olio Pepe Sale in Hasselt

Op de één na oudste marktplaats van Hasselt kan je Olio Pepe Sale vinden. Marzia en Karen kiezen voor een complexloze Italiaanse kaart waar iedereen zijn ding kan vinden. Daarnaast voel en proef je Italië bij het openen van de deur tot het hartelijke afscheid na een lekkere lunch.

Ten slotte wie nog meer Italiaanse restaurants wil ontdekken kan altijd terecht op onze “Italiaanse restaurants in België” rubriek !

Back to top button