Interviews & TipsTi Amo ItaliaUitgelicht

Els van Doesburg en haar liefde voor Italië

Els van Doesburg kennen we als columnist, boekenwurm en Vlaams-Nederlandse schepen in Antwerpen voor N-VA. In haar vrije tijd is er veel plaats voor Italië als vakantieland en genieten van Italiaanse producten, thuis in Antwerpen.

We leerden jou kennen als een Italië liefhebber, wanneer kwam je voor het eerst in Italië ?
Dat was in 2002 met mijn moeder op citytrip naar Rome. Ik heb daar heel warme herinneringen aan.

Je kan ook onmogelijk niet verliefd worden op Rome. Of Rome ook verliefd wordt op jou is natuurlijk een andere vraag. 😉


Ondertussen kom je heel vaak in Italië, Heb je favoriete plekjes  ?

Ik ben helemaal gek op Sicilië. Ik kom er zowel in de winter als de zomer. De barokke steden Modica, Ragusa en Noto zijn absolute aanraders. Er liggen in die regio ook prachtige natuurgebieden en erg Instagram-waardige dorpjes zoals Marzamemi. De mensen zijn op Sicilië wat ruwer, net als de natuur. Het eten is er ook niet typisch Italiaans te noemen maar heeft veel Arabische invloeden.

Marzamemi

Zijn er regio’s in Italië die nog op je “to do” lijst staan ?

Het zal je misschien verbazen maar ik ben nog nooit in de toeristenmagneet Firenze geweest. Ook het Zudwesten van Sicilië wil ik gauw gaan verkennen.


Hoe breng je het liefst je Italiaanse vakantie door ? Een week in een bruisende stad zoals Milaan, Napels of Palermo of toch maar liever de rust en natuurpracht in Toscane, Umbrië of Le Marche?

Voor een langere vakantie probeer een combinatie te maken. Een tof boetiek-hotelletje met zwembad in de natuur niet zo ver weg van een stad. In Le Marche betekent dat bijvoorbeeld logeren in Loro Piceno en dan het operafestival in Macerata bezoeken.

Opera festival 2019 Macerata

We konden een hele tijd niet meer reizen, hoe brengt Els Van Doesburg Italië dichterbij ?

Ik heb een wijnabonnement bij La Scoperta in Antwerpen. Elke maand komen ze langs met de bakfiets met een pakketje van drie Italiaanse wijnen. Zo heb ik al heel fijne ontdekkingen gedaan. Ik kook ook veel Italiaans en probeer al enige tijd een perfecte spaghetti “cacio e pepe” te maken wat veel moeilijker is dan het lijkt.

Spaghetti Cacio e Pepe : spaghetti, olijfolie, zwarte peper en pecorino


Heb je leuke adresjes voor onze lezers om lekker Italiaans te eten ?

In Antwerpen kan je niet missen bij Arte op de Suikerrui. Toen ik in Brussel werkte kwam ik vaak bij Agora in de Ijzerenkruisstraat.


Wat is je favoriete Italiaanse gerecht of wijntje ?

Ik drink graag Nero d’Avola en in Le Marche heb ik ook heerlijke wijnen ontdekt. Mijn lijst met lekkere gerechten is eindeloos.


Bedankt Els, tot gauw…in Italië !

Back to top button