Interviews & TipsOnze InterviewsTi Amo ItaliaUitgelicht

Het Italië van Els van Doesburg

Els van Doesburg houdt van Italië. We kennen haar daarnaast als columnist, boekenwurm en Vlaams-Nederlandse schepen in Antwerpen voor N-VA. In haar vrije tijd is er veel plaats voor Italië als vakantieland en genieten van Italiaanse producten, thuis in Antwerpen.

We leerden jou kennen als een Italië liefhebber, wanneer kwam je voor het eerst in Italië ?
Dat was in 2002 met mijn moeder op citytrip naar Rome. Ik heb daar heel warme herinneringen aan. Je kan ook onmogelijk niet verliefd worden op deze prachtige stad. Of Rome ook verliefd wordt op jou is natuurlijk een andere vraag. 😉

Els Van Doesburg italië
Els Van Doesburg in Italië met Firenze in de achtergrond

Ondertussen kom je heel vaak in Italië, Heb je favoriete plekjes  ?

Ik ben helemaal gek op Sicilië. Ik kom er zowel in de winter als de zomer. De barokke steden Modica, Ragusa en Noto zijn absolute aanraders. Er liggen in die regio ook prachtige natuurgebieden en erg Instagram-waardige dorpjes zoals Marzamemi. De mensen zijn op Sicilië wat ruwer, net als de natuur. Het eten is er ook niet typisch Italiaans te noemen maar heeft veel Arabische invloeden.

Els Van Doesburg italië
Vakantie in Italië met partner Peter De Roover

Zijn er regio’s in Italië die nog op je “to do” lijst staan ?

Het zal je misschien verbazen maar ik ben nog nooit in Turijn of Napels geweest. Ook het Zudwesten van Sicilië wil ik gauw gaan verkennen.

Els Van Doesburg italië

Hoe breng je het liefst je Italiaanse vakantie door ? Een week in een bruisende stad zoals Milaan, Napels of Palermo of toch maar liever de rust en natuurpracht in Toscane, Umbrië of Le Marche?

Voor een langere vakantie probeer een combinatie te maken. Een tof boetiek-hotelletje met zwembad in de natuur niet zo ver weg van een stad. In Le Marche betekent dat bijvoorbeeld logeren in Loro Piceno en dan het operafestival in Macerata bezoeken.

Els Van Doesburg italië

Hoe brengt Els Van Doesburg Italië een beetje dichterbij in Antwerpen ?

Ik heb een wijnabonnement bij La Scoperta in Antwerpen. Elke maand komen ze langs met de bakfiets met een pakketje van drie Italiaanse wijnen. Zo heb ik al heel fijne ontdekkingen gedaan. Ik kook ook veel Italiaans en probeer al enige tijd een perfecte spaghetti “cacio e pepe” te maken wat veel moeilijker is dan het lijkt.

Els Van Doesburg italië
Spaghetti Cacio e Pepe : spaghetti, olijfolie, zwarte peper en pecorino

Heb je leuke adresjes voor onze lezers om lekker Italiaans te eten ?

In Antwerpen kan je niet missen bij Arte op de Suikerrui. Toen ik in Brussel werkte kwam ik vaak bij Agora in de Ijzerenkruisstraat.

Wat is je favoriete Italiaanse gerecht of wijntje ?

Ik drink graag Nero d’Avola en in Le Marche heb ik ook heerlijke wijnen ontdekt. Mijn lijst met lekkere gerechten is eindeloos.

Bedankt Els Van Doesburg, tot gauw…in Italië !

Back to top button