Sicilie

Marzamemi bezoeken op Sicilië

Marzamemi bezoeken ten zuiden van Siracusa (vlakbij Noto) op Sicilië is nooit een slecht idee. Bij aankomst wordt je onmiddellijk aangetrokken door de terrassen op de Piazza Regina Margherita.

Marzamemi bezoeken

Er zijn 2 havens in dit vissersdorp : La Ballata en La Fossa waar tijdens de zomermaanden evenementen georganiseerd worden.

Voor de kust ligt het “Isola Piccola”, onmiddellijk te herkennen aan de rode villa op het eiland. Inwoners van Marzameri verwijzen graag naar het eiland als “Isolotto Brancati” omdat de villa aan deze familie behoort.

Marzamemi staat ook bekend om zijn toch wel belangrijk aandeel in de vangst van blauwvintonijn. Elke derde maandag van augustus wordt de patroonheilige van de zeevaart gevierd : San Francesco di Paola. De Chiesa della Tonnara is een oud kerkje in het dorp maar je kan er helaas niet zomaar binnen wandelen wegens de slechte staat van het gebouw. Maar ga zeker es kijken van buitenaf want het is een schitterend gebouw.

Nood aan wat verkoeling ? Het zandstrand Spinazza in het Noorden of de Spiaggia Marinella ten Zuiden van Marzamemi zijn heerlijke plaatsen om een duik in de zee te nemen.

In de buurt van Marzamemi zijn eveneens waard om te bezoeken:

  1. Vendicari natuurreservaat – Dit beschermde gebied is een paradijs voor vogels en biedt ook een prachtig uitzicht op de zee en het platteland. Er zijn tal van wandelpaden en stranden om te verkennen.
  2. Noto – Dit is een stad in de buurt van Marzamemi en staat bekend om zijn prachtige barokke architectuur en UNESCO-werelderfgoedlijst. Verken de oude straatjes en geniet van het uitzicht op de stad vanaf de top van de heuvel.
  3. Modica – Modica is een andere barokke stad in de buurt van Marzamemi die zeker een bezoek waard is. Hier vindt u prachtige kerken en paleizen, evenals chocoladewinkels die de beroemde Modica-chocolade verkopen.
Back to top button