SicilieZuid-Italië & De Eilanden

Ontdek de Zuidkust van Sicilië met onze tips

De Zuidkust van Sicilië is een schat vol verborgen plekken. Het zou zonde zijn om het stukje zuidelijke kust tussen Selinunte en de witte rotsen van de Scala dei Turchi over het hoofd te zien. Door de barokke steden en zandstranden in het zuidoosten van het eiland, is deze regio rijk aan historische sites en pittoreske vissersstadjes. Droom daarnaast ook van stranden tegen een achtergrond van witte kliffen. Het is een geweldige plek voor een vakantie vol strandplezier en sightseeing.

Ontdek de Geschiedenis aan de Zuidkust van Sicilië: Selinunte’s Griekse Tempels met Zeezicht

zuidkust sicilië

Aan de westkant, verankerd door de indrukwekkende Griekse archeologische site van Selinunte en aan de oostkant door de Vallei van de Tempels in Agrigento. De Zuidkust een fascinerende bestemming voor liefhebbers van de oude Griekse geschiedenis. De oude ruïnes kijken uit over de zee, maar Selinunte biedt bijzonder mooie uitzichten en is een prachtige plek voor een picknick. Neem een volledige dag de tijd om de oude Griekse tempels in Selinunte en Agrigento ten volle te verkennen.

Verkwikkende Thermale Ervaring aan de Zuidkust: Sciacca’s Warmwaterbronnen

zuidkust sicilië
Sciacci

Het vissershaventje van Sciacca staat bekend om zijn thermale bronnen en kleurrijke processies tijdens het carnaval van Mardi Gras. Liefhebbers van spa’s kunnen terecht in de Terme di Sciacca of in de natuurlijke stoomgrotten net buiten de stad. Verken eerst de smalle straatjes in het historische centrum en geniet daarna van heerlijke zeevruchten in één van de lokale restaurants aan de haven.

Proef de Passie: Wijnreis door Menfi’s Zuidelijke Wijngaarden

zuidkust sicilië

Eén van Sicilië’s grootste wijngebieden strekt zich uit van Marsala in het westen tot Menfi, ten oosten van Selinunte. Verschillende wijngaarden in Menfi kan je bezoeken. Uiteraard is er volop tijd om de wijnen te proeven en te kopen..

Zonnige Ontsnapping aan de Zuid-Siciliaanse Stranden

Een lange reeks zandstranden strekt zich uit tussen Selinunte en Agrigento. Ten zuiden van Menfi heeft het strand van Porto Palo fijn wit zand en kristalhelder water. De twee kilometer lange strook langs het Foce del Belice natuurreservaat biedt rustige stranden. Over het algemeen onaangetast door massatoerisme. Bij de historische site van Eraclea Minoa worden de stranden omlijst door witte kliffen en een dicht dennenbos.

Scala dei Turchi: Natuurlijk Meesterwerk aan de Zuidkust van Sicilië

zuidkust sicilië
Scala dei Turchi

Eén van de meest opvallende bezienswaardigheden langs de Zuidkust van Sicilië is de witte trap van de Scala dei Turchi. Gelegen tussen Realmonte en Agrigento, is de merengue-achtige cascade van treden uitgehouwen en gevormd door de zee, wat resulteert in een spectaculaire kustlijn.

Back to top button