Tips & Tricks

Met de trein naar de luchthaven van Charleroi

Wie met het vliegtuig naar Italië wil heeft de keuze tussen vliegen vanaf Brussels Airport in Zaventem of Brussels South in Charleroi. We gaan dieper in op wie met de trein naar de luchthaven van Charleroi wil om het vliegtuig naar Italië te nemen.

Is er een trein tot aan de luchthaven van Charleroi / Brussels South ?

Neen, er is geen trein die je tot vlak bij de luchthaven van Charleroi brengt. Er is wel een trein naar Brussels Airport maar de nieuwere en kleinere regionale luchthaven in Charleroi heeft dit vooralsnog niet. Er zijn plannen om hier verandering in te brengen maar het lijkt altijd op de lange baan geschoven te worden.

De trein naar Charleroi-Centraal als alternatief

Een combinatie van trein en bus maakt het wel mogelijk om naar de luchthaven van Charleroi te gaan zonder de auto of taxi. Ga kijken via de app van NMBS hoe je het snelst vanuit uw lokale treinstation in Charleroi Centraal raakt. Vanuit Charleroi Centraal rijdt er elk half uur een bus naar de luchthaven van Charleroi. De busrit duurt ongeveer 25 minuten. Een trein – combi ticket van de NMBS is ook mogelijk , klik hier voor alle info

Van de luchthaven van Charleroi / Brussels South naar Charleroi – Centraal treinstation

Bij aankomst in de luchthaven van Charleroi kan je de TEC bus nemen naar het treinstation Charleroi-Centraal. De bus kan je helemaal achteraan vinden nadat je uit de luchthaven komt. Nog een rij achter waar de Flixbussen staan te wachten zal je de TEC bus zien staan. Daar is er ook een ticketautomaat te vinden.

Back to top button