CorleoneSicilieUitgelichtZuid-Italië & De Eilanden

Corleone, de beruchte verborgen parel van Sicilië

Corleone, de beruchte verborgen parel van Sicilië is een aanrader voor wie het authentieke plattelandsleven op Sicilië wil leren kennen. Corleone staat bekend als de geboorteplaats van verschillende mafiabazen, maar het heeft ook een rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die je zal verrassen.

Corleone ligt in het binnenland , op 542 meter boven zeeniveau. Het heeft een bevolking van ongeveer 11.000 mensen. De stad werd in de 9e eeuw gesticht door de Arabieren en later veroverd door de Noormannen, die twee kastelen bouwden op de heuvels met uitzicht op de vallei. Corleone was ook betrokken bij verschillende opstanden tegen buitenlandse heersers, zoals de Siciliaanse Vespers en de Risorgimento.

Corleone in Sicilië
Corleone

Tegenwoordig is Corleone een vredige en charmante plek die veel bezienswaardigheden biedt voor bezoekers. U kunt het historische centrum verkennen met zijn kerken, musea en monumenten, zoals de kathedraal van San Martino, het Museum van het plattelandsleven en de boerenbeschaving en het Monument voor gevallen soldaten.

Corleone in Sicilië

Je kan ook genieten van de natuur met zijn parken, bossen en watervallen, zoals het Ficuzza Woodland Reserve, waar herten, wilde zwijnen en roofvogels kunnen gesport worden. Of wat dacht je van de Cascata delle Due Rocche (waterval van twee rotsen), waar u een spectaculair uitzicht op twee rotsachtige kliffen kunt bewonderen.

Corleone in Sicilië
Cascata delle Due Rocche

Corleone is ook een geweldige bestemming voor fijnproevers die typisch Siciliaanse gerechten willen proeven, bereid met lokale producten. U kunt specialiteiten proberen zoals pasta con le sarde (pasta met sardines), panelle (beignets van kikkererwten), sfincione (Siciliaanse pizza), cannoli (gefrituurde deegrolletjes gevuld met ricotta) en cassata (biscuit met ricotta en gekonfijt fruit) .

Als je Corleone wilt bezoeken, wil je misschien meer weten over de connectie met de mafiageschiedenis. Corleone was de thuisbasis van enkele beruchte maffiabazen zoals Salvatore Riina (“Toto”), Bernardo Provenzano (“The Tractor”) en Luciano Leggio (“The Professor”).

Ze maakten deel uit van een machtige clan die bekend staat als “Cosa Nostra”, die de meeste criminele activiteiten van Sicilië beheerste, van drugshandel tot afpersing. Corleone werd wereldwijd beroemd dankzij de roman “The Godfather” van Mario Puzo en de verfilming van Francis Ford Coppola.

Corleone gaat echter niet alleen over mafia. Het is ook een plek waar veel mensen hebben gevochten tegen corruptie en geweld. U kunt meer te weten komen over hun verhalen door plaatsen te bezoeken zoals CIDMA (International Centre for Documentation on Mafia), waar je documenten, foto’s en video’s over maffia-misdaden kunt bekijken;

Of Casa Memoria Felicia e Peppino Impastato bezoeken, waar je hulde kunt brengen aan Peppino Impastato, een journalist die door de mafia werd vermoord omdat hij hun misbruik aan de kaak stelde.

Corleone is een stad die veel meer te bieden heeft dan op het eerste gezicht lijkt. Het is een plek waar geschiedenis de natuur ontmoet, cultuur ontmoet, keuken ontmoet, mensen ontmoet. Corleone de beruchte verborgen parel van Sicilië, zal je verrassen van begin tot einde

Back to top button