algheroCagliariSardinieZuid-Italië & De Eilanden

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië met haar stranden en prachtige historische gebouwen

Sardinië is een van de meest betoverende eilanden in Italië, met een rijke geschiedenis en cultuur, adembenemende landschappen en prachtige stranden. Als je van plan bent om dit eiland te bezoeken en wilt weten wat de beste bezienswaardigheden zijn om te bezoeken, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Sardinië en laten we je de topbezienswaardigheden zien die je niet mag missen.

De prachtige stranden van Sardinië

Sardinië staat bekend om zijn spectaculaire stranden, met kristalhelder water en fijn zand. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of avontuur en watersporten, er is voor elk wat wils op de stranden van Sardinië. Hier zijn enkele van de beste stranden die je moet bezoeken:

1. Costa Smeralda

Costa Smeralda is een van de meest beroemde stranden van Sardinië en is vooral populair onder jetsetters en beroemdheden. Het strand is omringd door rotsachtige kustlijnen en heeft kristalhelder water dat uitnodigt om te zwemmen.

2. Spiaggia del Principe

Spiaggia del Principe is een afgelegen strand dat alleen te bereiken is via een lange trap vanaf de kliffen. Het is de perfecte plek om te genieten van de rust en stilte, en het kristalheldere water.

3. Cala Goloritzè

Cala Goloritzè is een klein strand dat alleen te voet of per boot te bereiken is. Het strand ligt verscholen tussen de rotsen en biedt een prachtig uitzicht op de turquoise zee.

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië
Cala Goloritzè

4. Spiaggia di Is Arutas

Spiaggia di Is Arutas is een uniek strand vanwege het zand dat bestaat uit kleine, ronde stukjes kwarts. Het strand ligt in een baai en biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee.

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië

Cultuur en geschiedenis op Sardinië

Sardinië heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de prehistorie. Het eiland heeft tal van archeologische vindplaatsen en historische monumenten die getuigen van deze lange geschiedenis. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

5. Nuraghe Su Nuraxi

Nuraghe Su Nuraxi is één van de best bewaarde nuraghes op Sardinië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een overblijfsel uit de bronstijd en wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Sardinië.

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië
Nuraghe Su Nuraxi

6. Tharros

Tharros is een oude Fenicische stad op het schiereiland Sinis, aan de westkust van Sardinië. Het werd gesticht in de 8e eeuw voor Christus en was ooit een van de belangrijkste steden van Sardinië. Tegenwoordig zijn er nog veel overblijfselen te vinden die een inzicht geven in het rijke verleden van deze stad, zoals de overblijfselen van een Romeins theater, thermale baden en een indrukwekkende zuilengalerij met uitzicht op de zee.

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië
Tharros

7. Grotta di Nettuno

De Grotta di Nettuno is een grottenstelsel aan de noordkust van Sardinië, in de buurt van de stad Alghero. De grot is vernoemd naar de Romeinse god van de zee, Neptunus, en is gevormd door het eeuwenlange proces van watererosie. Bezoekers kunnen de grot bezoeken via een trap met 654 treden of met een boottocht vanuit Alghero. Eenmaal binnen worden bezoekers getrakteerd op een adembenemend uitzicht op stalactieten, stalagmieten en ondergrondse meren.

8. Nuraghe Santu Antine

De Nuraghe Santu Antine is een zeer goed bewaarde nuraghe in Sardinië. Deze prehistorische toren is meer dan 3200 jaar oud en was ooit onderdeel van een nederzetting van de Nuraghe-cultuur. Het complex bestaat uit meerdere torens en kamers die met elkaar verbonden zijn via smalle doorgangen. Het uitzicht vanaf de top van de toren is adembenemend en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië
Nuraghe Santu Antine

9. Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië en een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is een stad vol contrasten, met moderne wijken en oude stadsgedeelten die dateren uit de middeleeuwen. Bezoekers kunnen de historische wijk Castello bezoeken, met zijn smalle straatjes en indrukwekkende bastions en torens, of een wandeling maken door de kleurrijke wijk Marina met zijn levendige markten en restaurants.

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië
Castello Cagliari

10. Monte d’Accoddi

Monte d’Accoddi is een archeologische vindplaats in het noorden van Sardinië. Het is een unieke plek omdat het een van de weinige voorbeelden is van een prehistorische ziggurat in Europa. Deze structuur, die dateert uit de 4e millennium voor Christus, bestaat uit een platform van aarde en stenen met daar bovenop een tempel. Het is nog steeds niet bekend waarvoor deze tempel precies werd gebruikt, maar het blijft een mysterieus en fascinerend overblijfsel uit het verleden.

Ontdek de top bezienswaardigheden van Sardinië

Back to top button