ToscaneToscane Special

De bezienswaardigheden van Montalcino

Bovenaan een schilderachtige heuvel in Toscane, lokt Montalcino met zijn betoverende middeleeuwse charme, adembenemende uitzichten en wereldberoemde wijnen. We nemen je mee naar de bezienswaardigheden in Montalcino.

Montalcino, met zijn prachtige middeleeuwse centrum, is ook beroemd omwille van de heerlijke Rosso en Brunello di Montalcino-wijnen, en biedt een ideale setting voor een dagtrip of als uitvalsbasis om de omliggende gebieden te verkennen. De aantrekkingskracht van de stad ligt niet alleen in zijn verrukkelijke lokale wijnen, maar ook in de perfecte mix van historische charme en het omliggende schilderachtige platteland.

Waarom Montalcino bezoeken ?

Montalcino is wereldwijd bekend voor de productie van twee iconische wijnen: Rosso di Montalcino en Brunello di Montalcino. Dit maakt het een must-visit voor wijnliefhebbers, maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen zijn wijngaarden. Met een boeiend historisch centrum, panoramische uitzichten en een heerlijke culinaire scene, is Montalcino geschikt voor iedereen, inclusief gezinnen.

Belangrijke tip: Het terrein van Montalcino is behoorlijk steil, dus zorg ervoor dat je comfortabele wandelschoenen draagt voor een plezierige verkenning.

Bezienswaardigheden in Montalcino

Bewonder het Fort van Montalcino (Rocca)

Bezienswaardigheden Montalcino

Het domineert de horizon sinds de bouw in 1361 en is toegankelijk voor het publiek. Het fort beschikt over hoge torens en je kan er ook de wijn ontdekken.

Het Hoofdplein van Montalcino

Bezienswaardigheden Montalcino

Daal af van het fort om het hoofdplein te ontdekken, een typische middeleeuwse en Renaissanceplein. Met haar paleis, cafés en winkels verandert het plein in de zomer in een schitterende locatie voor jazzconcerten en wijnproeverijen.

De Smalle Steegjes van Montalcino

Bezienswaardigheden Montalcino

Verken de charmante steegjes van de stad, waar balkons vol bloemen en pittoreske uitzichten op je wachten. De autovrije straten nodigen je uit om te dwalen en te genieten in de kleine steegjes van Montalcino.

Bezoek de Duomo van Montalcino

Bezienswaardigheden Montalcino

Hoewel relatief recent gebouwd is de kathedraal zeker de moeite om te bezoeken. Je kan ook genieten van panoramische uitzichten vanaf het kleine groene gebied voor de Duomo.

Ontdek de Kerken van Montalcino

Montalcino telt naast de Duomo ook verschillende andere oude kerken, waaronder Sant’Egidio, San Francesco en Sant’Agostino, met prachtige romaanse architectuur die doet denken aan kerken in het nabijgelegen San Quirico.

Neem deel aan het Montalcino Wine and Jazz Festival

Elk jaar in Juli organiseert de stad het Wine and Jazz Festival, een prachtige mix van lokale wijncultuur en jazzoptredens. Het hoofdplein van Montalcino verandert tijdens het festival in een openluchtpodium, met livemuziek.

Koop de Wereldberoemde Wijnen van Montalcino

Mis niet de kans om Rosso di Montalcino en Brunello te kopen bij lokale wijnwinkels. Of je nu een wijnliefhebber bent of niet, de trots van Montalcino wil je zeker eens proeven !

Back to top button