GardameerLombardijeUitgelicht

Sirmione bezoeken, een pareltje aan het Gardameer

Als je een reis plant naar het betoverende Gardameer in Italië, zorg er dan voor dat je Sirmione opneemt in je reisschema. Verscholen aan de zuidelijke oevers van het Gardameer in de regio Lombardije, staat Sirmione bekend om zijn adembenemende Scaligero-kasteel en verkwikkende thermale baden. Hier onze tips om Sirmione te bezoeken en volop te genieten.

Hoe Sirmione bereiken

Sirmione bezoeken

Sirmione ligt aan het einde van een smalle landtong, omringd door het Gardameer aan drie zijden. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Verona, vanwaar je Sirmione kunt bereiken met de bus of auto. Bussen verbinden Sirmione met belangrijke steden zoals Peschiera, Desenzano del Garda en Verona. Opgelet, in Sirmione is het verkeer binnen de stad beperkt.

Sirmione bezoeken en de bezienswaardigheden ontdekken

Scaligero kasteel bezoeken

Sirmione bezoeken

Het iconische Scaligero-kasteel, daterend uit de 13e eeuw, is een topper als bezienswaardigheid van Sirmione. Gelegen aan de rand van het Gardameer, lijkt het kasteel magisch op te rijzen uit het water. Beklim de top voor een panoramisch uitzicht op het meer, omlijst door oude kantelen. Volgens de legende wordt het kasteel achtervolgd door het spook van Ebengardo, die zijn vrouw, Arice, tragisch verloor aan een kwaadaardige bezoeker.

Grotte di Catullo ontdekken

Sirmione bezoeken

Verken de best bewaarde oude Romeinse villa in Noord-Italië, de Grotte di Catullo. Gelegen aan de top van het schiereiland Sirmione, biedt het adembenemende uitzichten op het meer. De ruïnes en het omringende groen maken het een boeiende plek.

Het Centrum van Sirmione bezoeken

Sirmione bezoeken

Het stadscentrum van Sirmione is een paradijs voor wandelaars, met smalle straatjes, charmante pleinen en verborgen binnenplaatsen. Maak een ontspannen wandeling, bewonder de architectuur en verken de vele souvenirwinkels.

Ontspan in de Thermaalbaden van Sirmione

Sirmione staat bekend om zijn thermale baden. Verwen jezelf in spa’s zoals Aquaria, Terme di Catullo en Terme di Virgilio. Geniet van thermale baden, massages en revalidatiepakketten te midden van een relaxte sfeer.

Stranden aan het Meer

Sirmione heeft enkele van de mooiste stranden aan het Gardameer. Ontspan op Jamaica Beach, Spiaggia delle Muse of Lido delle Bionde. Voor windsurfers is Spiaggia Galeazzi aan de basis van het schiereiland een must-visit.

Back to top button