CampingCamping / Glampings GardameerCampings / GlampingsGardameerLombardije

Onze tips voor een leuke camping aan het Gardameer

Een leuke camping aan het Gardameer is altijd een goed idee. Het Gardameer is het grootste meer van Italië en één van de populairste vakantiebestemmingen.. In een prachtige omgeving heb je heel wat charmante steden om te verkennen, te genieten van de natuur of te ontspannen op een van de vele mooie stranden.

De veelzijdigheid van het Gardameer

Garda trekt aan met zowel het weer, de omgeving, de cultuur als het goede eten. Of je nu op zoek bent naar een vakantieplek vol activiteiten of gewoon ontspanning, het Gardameer is een geweldige bestemming. De westkant, met zijn hoge bergen en steile hellingen, is ontzettend populair. Voor gezinnen is de oostkant, die wat rustiger en vertrouwder is, beter geschikt. De zuidkant is vol mooie stranden, gezellige wijngaarden en historische dorpjes, terwijl de noordkant meer de outdoorliefhebber aantrekt die op zoek is naar spanning.

Camping aan het Gardameer, onze 3 tips

Mooie Camping La Rocca ten noorden van het mooie Bardolino

camping gardameer
Camping La Rocca Bardolino

Dit is een zeer populairre camping aan het Gardameer met een prachtige ligging op 2 minuutjes van het strand. Ideaal voor gezinnen die een strandvakantie wensen. Camping La Rocca heeft ook een mooie zwembad, fitnessruimte en een speelplein voor de kinderen. Wie de omgeving wil verkennen kan een fiets huren.

Wie niet graag van de camping af gaat kan eten in het restaurant van camping La Rocca en er is ook een kleine supermarkt op de site.

Camping Sirmione, gezinsvriendelijke camping aan het Gardameer

camping gardameer
Camping Sirmione

Deze camping ligt dichtbij het stadscentrum van Sirmione en een deel van deze toch wel grote site (30.000m2) ligt ook vlakbij het strand. Op Camping Sirmione is er een groot restaurant aanwezig en in de bar worden ’s avonds ook activiteiten verzorgd. Vergeet zeker niet eens te proeven van de lekkere pizza’s in de pizzeria op de camping. Ideaal voor gezinnen met kinderen is het zwembad met verschillende dieptes. Ga ook es langs bij de nabijgelegen Terme di Virgilio met haar zwavelwater.

Limone en het Garda Campingpark

camping gardameer
Camping Gardapark in Limone

Een uiterst gezellig dorpje aan het noordelijke deel van het Gardameer, Limone, tussen bergen en water. Hier kan je genieten van een vakantie op de camping bij Garda Campingpark. Je bent heel dichtbij Limone waar veel leuke bars en restaurantjes te vinden zijn. Daarnaast zijn er op de boulevard ook heel wat winkels te vinden.

Back to top button