GardameerLombardijeValle d'Aosta TrentinoVeneto

Windsurfen op het Gardameer : onze tips

windsurfen op het gardameer, onze tips

Windsurfen op het Gardameer betekent sport in één van de beste Europese plekken om te windsurfen, dankzij de betrouwbare en constante wind die het hele jaar door waait. Of je nu een beginner of een expert bent, je vindt een plek die past bij jouw niveau en stijl op dit prachtige meer omringd door bergen.

Het meest populaire gebied om te windsurfen is het noordelijke deel van het meer, waar de wind sterker en stabieler is. Hier kun je genieten van twee soorten wind: de Pelèr, die ’s morgens van noord naar zuid waait, en de Ora, die ’s middags van zuid naar noord waait. De Pelèr is ideaal voor freeride en freestyle, terwijl de Ora perfect is voor slalom en snelheid. Het Gardameer strekt zich uit over de regio’s Lombardije, Trentino-Zuid Tirol en Veneto.

Windsurfen op het gardameer onze tips !

Enkele van de beste plekken om te windsurfen op het Gardameer zijn:

Torbole
Dit is het mekka van windsurfen aan het Gardameer, waar je veel surfscholen, winkels en verhuurmateriaal kunt vinden. Het heeft een breed strand met gemakkelijke toegang tot het water en een geweldig uitzicht op het meer. Het is geschikt voor alle niveaus, maar vooral voor beginners die in veilige omstandigheden willen leren.

Windsurfen op het gardameer onze tips
Torbole

Riva del Garda
Dit is een andere populaire plek voor windsurfers, vooral in de middag wanneer de Ora opsteekt. Het heeft een lang strand en een pier die vlak bij de kust zorgt voor vlak water. Het is ook een goede plek voor gemiddelde en gevorderde rijders die hun trucs willen oefenen.

windsurfen op het gardameer onze tips


Malcesine
Dit is een charmant stadje aan de oostelijke oever van het Gardameer, waar je een verscheidenheid aan plekjes kunt vinden, afhankelijk van uw voorkeuren. Je kan kiezen tussen vlak water of woelige golven, zand- of rotsstranden, drukke of rustige gebieden. Het is ook een goede uitvalsbasis om andere plaatsen in de buurt te verkennen, zoals Navene of Campagnola

This is a Heading Example

Windsurfen op het gardameer onze tips
Malcesine

De beste tijd om te windsurfen op het Gardameer hangt af van je vaardigheden en doelen. Als je wil genieten van harde wind en warm weer, dan is de zomer (van juni tot september) de beste keuze. Houd je echter niet van koudere temperaturen en minder drukte, dan zijn het voorjaar (van maart t/m mei) en het najaar (van oktober t/m november) ook goede opties.

Windsurfen aan het Gardameer is een onvergetelijke ervaring die ervoor zorgt dat je verliefd wordt op deze sport en deze regio. Mis deze kans niet om plezier te hebben en nieuwe horizonten te ontdekken!

windsurfen op het gardameer en onze tips !

Back to top button