CampaniaNapelsUitgelicht

Bezienswaardigheden in Napels en omgeving

Bezienswaardigheden in Napels en omgeving, ze zijn zo talrijk. We zetten er hier en enkele andere artikels over Napels op een rijtje

Vesuvius vulkaan
De Vesuvius is één van de beroemdste vulkanen ter wereld en staat bekend om zijn uitbarsting in 79 na Christus, die de Romeinse steden Pompeï en Herculaneum verwoestte.

Vesuvius

Pompeï
Zoals hierboven beschreven was Pompeii was een oude Romeinse stad die werd verwoest door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. De stad lag eeuwenlang onder as en puimsteen begraven voordat ze in de 18e eeuw werd herontdekt. Je kan met een Nederlandstalige gids, Capri Tours, de ruïnes en omgeving ontdekken.

Pompeï bezoeken met Capri Tours

Piazza del Plebiscito
Piazza del Plebiscito is één van de grootste openbare pleinen van Napels en is sinds het begin van de 19e eeuw een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Napoletanen en vol met leuke bars en terrasjes.

Piazza del Plebescito

Koninklijk Paleis of Palazzo Reale
Het Koninklijk Paleis werd in de 17e eeuw gebouwd als residentie voor de Spaanse onderkoningen die destijds over Napels regeerden.

Palazzo Reale

San Carlo Opera
San Carlo Opera is zonder twijfel één van de oudste en beroemdste operahuizen van Europa. Het werd gebouwd in 1737.

San Carlo Teatro

Umberto I Galleria
De Umberto I Galleria is een prachtige winkelgalerij met een glazen dak en mozaïekvloeren die werd gebouwd in 1890

Umberto 1 Galleria Napoli

Kerk van San Francesco di Paola
De kerk van San Francesco di Paola is een prachtige neoklassieke kerk aan het Piazza del Plebiscito, gebouwd in het begin van de 19e eeuw.

San Francesco di Paola

Wil je nog meer te weten komen over de bezienswaardigheden in Napels ? Klik hier en ontdek al onze artikels over Napels !

Back to top button