Regio's en StedenSardinieUitgelicht

Bezienswaardigheden in Sardinië

Bij bezienswaardigheden in Sardinië denk je onmiddellijk aan de beroemde Costa Smeralda met haar prachtige landschappen ? Het eiland heeft zoveel meer te bieden : schitterende baaien, landschappen, resten uit een ver verleden, traditie en lekker eten en drinken. Ontdek hier de mooiste plekken in Sardinië die je bij een bezoek aan het eiland zeker moet gezien hebben.

Ontdek de bezienswaardigheden van Sardinië

Schitterende stranden bij Arcipelago della Maddalena

bezienswaardigheden sardinië
Maddalena archipel met haar schitterende stranden en baaien

De Maddalena archipel met haar schitterende stranden en baaien is schitterend om te ontdekken. La Caprera is bekend geworden doordat Garibaldi hier zijn ballingschap door bracht. Of bezoek Cala Corsara op het eiland Spargi en het fijne witte strand en azuurblauwe zee zullen een overgetelijke indruk op je maken.

Bezienswaardigheden in Sardinië bezoeken en de stranden van Costa Iglesiente en Sulcis bezoeken

In het Zuidwesten van Sardinië vinden we de Costa Iglesiente en het Sulsis gebied. Beiden zijn rijk aan adembenemende stranden. Langs de Costa Iglesiente bevindt zich de Pan di Zucchero rots, de Grotta Azzura en het strand van Porto Corallo.

bezienswaardigheden sardinië
Pan di Zucchero

Het strand van Tuerredda is volgens velen het mooiste van Sardinië. Het zou zo in de Caribisch strand kunnen zijn maar het ligt gewoon voor het gelijknamig eilandje Tuerredda. Daarmee zeker één van de mooiste plekken in Sardinië !

Natuurgebied Parco della Giara en Su Nuraxi

Il Parco della Giara è is een uitgestrekt natuurgebied met een magische charme. Daarnaast bekend als de thuisbasis van het beroemde Giara-paard, een bijzonder inheems ras van deze plek. Hier kan je wandelingen maken, rondleidingen volgen en genieten van proeverijen van lokale producten.

bezienswaardigheden sardinië
Su Nuraxi

Op korte afstand bevindt zich Su Nuraxi, één van de grootste nuraghische dorpen in Sardinië en werelderfgoed. Bovendien behoren de Nuraghe tot de bezienswaardigheden van Sardinië en is een soort kegelvormige stenen constructie die overal op het eiland te vinden is. Ze zijn uniek in hun soort en kenmerkend voor de nuraghische beschaving. Om de geschiedenis en mysteries van de plaats beter te kunnen begrijpen kan een rondleiding heel nuttig zijn.

Cagliari, de hoofdstad van Sardinië en Serpentera

bezienswaardigheden sardinië
Bezienswaardigheden in Sardinië : De hoofdstad Cagliari

De hoofdstad van Sardinië is Cagliari, een stad rijk aan opmerkelijke architectuur. Bekijk het stadhuis en de kathedraal, maar er is nog veel meer. Je kan er naar het Poetto strand en genieten van een schitterend uitzicht. Echter het natuurpark Molentargius Saline waar roze flamingo’s gespot kunnen worden mag ook op je bucketlist. De stranden langs het schiereiland staat bekend om hun glinsterende zand dankzij de kwartskristallen. Bovendien kan je in de omgeving van Serpentara ook dolfijnen tegenkomen. Niet ver van Secca di Santa Caterina kan je bovendien het strand van Punta Molentis en Costa Rei bezoeken met het prachtige Piscina Rei.

Kuieren in het prachtige en rustige Bosa

bezienswaardigheden sardinië
Bezienswaardigheden in Sardinië Bosa

Bosa gelegen aan de westkust van het eiland is een plaats waar het heerlijk ontsnappen is aan het hectische leven van de stad. Kortom één van de beste bestemmingen in Sardinië voor wie op zoek gaat naar een relaxte omgeving met het gezin. Bijvoorbeeld de prachtig geplaveide straten en imposante palazzi met hun traditionele balkons, pleinen en bars… Kortom je vergeet onmiddellijk de dagelijkse zorgen. Ten slotte is het Casa Deriu museum is zeker ook een bezoek waard samen met de Atza Art Gallery.

Back to top button