Sardinie

Beeldmooi, het Poetto strand in Sardinië

Het Poetto strand is één van de beroemdste stranden op Sardinië, gelegen in het zuidelijke deel van de hoofdstad Cagliari. Het is ongeveer 8 kilometer lang en is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Het strand heeft fijn wit zand en het water is kristalhelder. Er zijn verschillende delen van het strand met verschillende faciliteiten, waaronder openbare stranden en privéstranden die worden beheerd door strandclubs. De strandclubs bieden parasols, ligstoelen en douches, de toegang tot het strand is gratis, maar het huren van een parasol en ligstoel is uiteraard betalend.

Het Poetto strand is ook bekend om zijn watersportmogelijkheden. Je kan er volop windsurfen, kitesurfen, zeilen en kajakken. je kan hiervoor terecht bij verschillende verhuurbedrijven.

Langs het strand zijn er tal van restaurants, bars en cafés waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes. Er zijn ook verschillende markten en winkels waar je souvenirs en andere lokale producten kunt kopen.

Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de auto of de bus vanuit Cagliari. Er is ook een fietspad dat langs het strand loopt, waardoor je langs het strand kan struinen per fiets.

In de zomer kan het strand behoorlijk druk worden, vooral tijdens het weekend en tijdens de Italiaanse feestdagen. Het is daarom aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan om de drukte te vermijden.

Back to top button