Puglia

Grotta Palazzese in Puglia, het grottenrestaurant

U zag het waarschijnlijk al langs komen op Instagram, Facebook of andere social media..Een restaurant in een grot.. Wel het bestaat écht, Grotta Palazzese !

Dit grottenrestaurant kan je bezoeken in Polignano a Mare (Puglia) aan de Adriatische Zee. Het stadje Polignano is sowies al een topper om te bezoeken. De typische witte huizen, het doolhof van straatjes en de geschiedenis die hier te vinden zijn, maken dit stadje een pareltje aan de Adriatische Zee. Je kan hier niet alleen heerlijk ronddwalen en de verschillende oude kerken bezoeken, maar ook kan genieten van het adembenemende uitzicht op zee.

Dit is ongetwijfeld één van de meest spectaculaire restaurants qua ligging en werd in het verleden vooral gebruikt door de lokale adel om er feesten te geven.

Grotta Palazzese

Grotta Palazzese (open van april tot midden november) kan je bereiken via een shuttledienst die je van een parking naar dit feeerieke plekje brengt. Je trekt best gepaste kledij aan want in korte broek of blote voeten raak je niet binnen. Sowieso eerst reserveren, best bij het ondergaan van de zon zodat je kan genieten van dit schitterend spektakel. Een diner of lunch met heerlijke Italiaanse gerechten kost ongeveer 140 à 160 euro per persoon.

Meer info : https://www.grottapalazzese.it/en/

Back to top button