Midden-ItaliëToscaneToscane Special

Genieten in Greve in Chianti in het hart van Toscane

Genieten in Greve in Chianti in het hart van Toscane.. Het betekent ook de toegangspoort tot de Chianti streek binnen rijden. Dit pittoreske wijndorpje staat centraal in de beleving van het Chianti wijngebied.

Ligging van Greve in Chianti

Greve in Chianti in het Oosten van Toscane ligt op slechts 30 km van Florence aan de Greve rivier en de fameuze SR22 “Chiantiweg”. De weg die dwars door het Chianti wijngebied loopt. Deze weg brengt je dwars door de Chianti streek van Florence naar Siena. Eén van de beroemdste wijngebieden van Italië ligt aan je voeten.

Bezienswaardigheden in de buurt van Greve in Chianti

Grev in Chianti ligt heel centraal voor wie Toscane wil bezoeken. Florence is slechts 30km weg, Siena en San Gimignano op 50km en zelfs Pisa ligt op maar 90km.

Bezienswaardigheden in Greve

Het mooiste marktplein van Toscane dat label krijgt het Piazza Matteotti dikwijls opgespeld.

genieten in Greve in Chianti in het hart van Toscane
Piazza Matteotti Grieve in Chianti

Het is driehoekig en overal zijn er winkels en restaurants waar je kan genieten van een lekker stukje pizza met een heerlijke Chianti in de hand. Uiteraard kan je hier veel wijnhandels terug vinden en vaak zijn er proeverijen waar je verschillende Chianti wijnen leert kennen.

Evenementen in Greve in Chianti

Wie een typische Toscaanse markt wil zien kan elke zaterdagochtend de weekmarkt bezoeken. Lokale Toscaanse producten zijn er rijkelijk te vinden en vaak zie je er ook producten van heel kleinschalige producenten die je in geen enkele winkel zal aantreffen.

De Festa dei Fiori is een bloemenmarkt die tijdens het eerste weekend van mei in Greve te zien is. De Piazza Matteotti lijkt dan wel een bloemenzee.

genieten in Greve in Chianti in het hart van Toscane
Bloemenmarkt Greve in Chianti

De Expo del Chianti Classico tijdens het tweede weekend van september is een kleine beurs waar kleinere producenten hun waren aanbieden. Denk aan olijfolie, wijn, kazen en typische vleesproducten uit deze streek.

Back to top button