ToscaneToscane Special

Ontdek en bezoek het middeleeuwse Monterrigioni in Toscane

Monterriggioni op zo’n 15 kilometer van Siena telt ongeveer 10.000 inwoners. De vestingsstad is omringd door een muur van 570 meter en telt maar liefst 14 wachttorens. Deze torens worden trouwens vermeld in Dante’s meesterwerk “De Goddelijke Komedie”. Ga vooral wandelen langs de wallen van de muur want zo krijg je een schitterend zicht over de omgeving van het stadje. Ontdek en bezoek het middeleeuwse Monterrigioni in Toscane moet zeker op je bezoekslijstje staan !

Ontdek en bezoek het middeleeuwse Monterrigioni in Toscane
Vestingsmuren Monterriggioni

Middeleeuwse feesten van Monterrigioni

Tijdens de maand Juli heb je de jaarlijkse middeleeuwse feesten van Monterrigione waarbij het stadje volledig terug keert naar de tijden van toen. Je ziet er ridders, parades met vlaggen, zwaardgevechten, net alsof je terug in het Toscane van de middeleeuwen bent

Blik op de middeleeuwen in Castello di Monterrigioni

Il Castello di Monterrigioni is één van de trekpleisters van het stadje. Je kan het bezoeken en je krijgt er een blik op hoe tijdens de middeleeuwen geleefd werd.

Ontdek en bezoek het middeleeuwse Monterrigioni in Toscane en nadien kan je in de buurt nog meer fraais ontdekken. Denk maar aan San Gimignano, Certaldo en natuurlijk Siena. In onze andere artikels in de Toscane rubriek kan je er alles over terug vinden.

Back to top button