LivornoRegio's en StedenStedenToscaneUitgelicht

Bezoek Livorno in Toscane

Bezoek Livorno in Toscane

Eén van de meest iconische plaatsen in Livorno is de ‘Terrazza Mascagni” met haar schitterende zeezicht. Maar Livorno is veel meer dan gewoon een kuststad. Het is ook een drukke havenstad sinds de 16de eeuw wanneer de De Medici’s beslisten om dit kleine vissersdorpje om te bouwen tot één van Europa’s belangrijkste havens op militair en commercieel vlak. Bezoek Livorno in Toscane en geniet !

Livorno heeft de unieke charme van een Toscaanse stad met mediterrane invloeden. Haar geschiedenis, cultuur en gastronomische tradities leiden je steeds terug naar haar ligging aan de kust. Hier ontwikkelde zich trouwens één van de eerste badplaatsen in Europa in de 19de eeuw als een oord om een strandvakantie door te brengen. Voor ons in de 21ste eeuw een heel normal verschijnsel, toendertijd heel vernieuwend…

‘Piccolo Venezia’ of ‘Klein Venetië’ is zeker een bezoekje waard. Deze aaneenschakeling van kleine kanaaltjes leidt naar verschillende prachtige Renaissance gebouwen in het centrum van de stad. Vlakbij vind je het Giovanni Fattori Civic museum waar je schilderijen van Toscaanse schilders uit de 19de en 20ste eeuw kan ontdekken. Een ander interessant museum is het Mascagnano museum waar muziek centraal staat.

Met de kinderen is een bezoek aan het Livorno aquarium een absolute must. Je kan er reuzeschildpadden bewonderen en heel veel verschillende soorten vissen die je nergens anders in Italië kan bewonderen.

Het Piazza Grande is het centrale en drukste gedeelte van de stad. Van hieruit kan je de Via Cairoli volgen waar je op je linkerkant de synagoge zal vinden aan de Piazza Benamozegh. De synagoge kan enkel bezocht worden mits afspraak vooraf maar het gebouw zelf is al de moeite waard om te bekijken.

Wie genoeg heeft van de winkelstraat Via Ciaroli loopt best rechtdoor naar de Via Giovanni Marriadi en zo naar de Piazza Matteotti. Je kan er een prachtig park vinden met speelplein, een kleine boekenhandel, bar en heel wat bankjes om te relaxen in alle rust.

Livorno telt 160.000 inwoners en is dus doorheen de eeuwen heen een flink uit de kluiten gewassen stad geworden.

Back to top button