Toscane

Aardbeving in Noordelijk Italië en Toscane

Verschillende Italiaanse media melden een aardbeving in Noordelijk Italië en Toscane. Er zijn geen slachtoffers te vermelden.

Schok van 4.8 op Schaal van Richter

De schok deze morgen rond 5u1 was het best te voelen in Toscane en vanuit Firenze kwamen onmiddellijk berichten van minimale schade. Honderden mensen in de ruime omgeving van de stad liepen de straat op na de schok van 4.8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op zo’n 70 kilometer van Firenze in Marradi.

Aardbeving in Noordelijk Italië en Toscane : scholen hier en daar dicht

In Marradi en enkele nabijgelegen dorpen blijven vandaag de scholen dicht en worden de inwoners opgeroepen om voorzichtig te zijn. Er werden in de loop van de morgen verschillende naschokken geregistreerd. De Civiele Bescherming gaat samen met de autoriteiten bekijken of er schade is aan gebouwen die voor onmiddellijk gevaar kan zorgen.

Is Italië een aardbevingsgebied ?

Ja, aardbevingen komen nu en dan voor in Italië maar meestal zonder veel erg. Uiteraard kunnen we niet omheen de zware aardbevingen in de Abruzzen of L’Aquila maar dit zijn uitzonderingen. De aarde beeft regelmatig in bepaalde delen van Italië en gelukkig meestal zonder veel erg. Sowieso weet elke logiesuitbater heel goed wat je best kan doen als er zich een beving voor doet. Een paar richtlijnen opvolgen is voldoende.

Back to top button