Cultuur en NatuurSan GimignanoToscane

San Gimignano in Toscane bezoeken

San Gimignano in Toscane bezoeken is iets wat veel Italiëliefhebbers verschillende keren doen

San Gimignano kan je op een dag bezoeken maar zal voor veel langer in je hart vertoeven. Dit prachtige ommuurde stadje tussen Firenze en Siena raakt iedere bezoeker met haar overvloed aan kunst, cultuur en gastronomie..

San Gimignano in Toscane bezoeken

Eerlijk, de stad lijdt een beetje onder het massatoerisme… Vooral grote groepen uit China die op één dag héél Toscanië willen absorberen en gejaagd door de stad hollen…Het bestaat…Maar gelukkig is er plaats, ruimte en tijd genoeg voor wie door de stad wil slenteren en genieten van de pure schoonheid die je pad kruist.

San Gimignano staat sinds lang op de UNESCO Werelderfgoed lijst en terecht. Wandelen door deze stad is alsof je terug in de middeleeuwen terecht komt en zien hoe de stad er meer dan 700 jaar geleden uit zag..

San Gimignano in Toscane bezoeken

We raden je aan om een bezoek te starten aan de kathedraal. Daarna de Torre Grossa beklimmen met zijn 54 meter de hoogste in de stad én de bekendste. Vanuit deze toren heb je een schitterend uitzicht op de vallei rond Siena.

San Gimignano in Toscane bezoeken

Het ‘martelmuseum’ is niet uniek in zijn soort maar biedt wel heel wat meer dan andere soortgelijke musea.De collectie martelwerktuigen uit gelukkig lang vervlogen tijden is indrukwekkend. Wie daarna zin heeft in een hapje kan de “Cinta Senese” proeven, lokale salami van hoge kwaliteit die enkel in deze regio te vinden is. Bij een hapje hoort een drankje ? Wel dan raden we de “Vernaccia di San Gimignano” aan, een niet zo dure, lichte, fruitige wijn.

San Gimignano in Toscane bezoeken

Voor wie hier wil logeren raden we aan om accommodatie buiten de stad te zoeken. San Gimignano heeft zeker heel wat hotelletjes en b&b’s die de moeite zijn maar in de streek er rond kan je tientallen leuke agriturismo’s en gastverblijven vinden waar je na (of voor) een bezoek aan de stad kan genieten van de rust en authentieke sfeer van Toscanië…

Website toeristische dienst : https://www.sangimignano.com/en/

Back to top button