AgriturismoAgriturismo in ToscaneSan GimignanoUitgelicht

Agriturismo Poggiacolle in San Gimignano

Stefano baat sinds 1997 Agriturismo Poggiacolle in San Gimignano uit, in de Toscaanse heuvels en vlakbij één van de meest aantrekkelijke steden in Siena. Een pareltje inzake comfort en gastvrijheid…

Kun je ons iets vertellen over de ligging ?
Poggiacolle ligt op nauwelijks 2 kilometer van San Gimignano en ligt tussen twee heuvels in. Vanuit onze agriturismo zie je het lager gelegen dorp liggen.

Wanneer zijn jullie gestart met de agriturismo ?
De boerderij is al sinds vele eeuwen in handen van onze familie en in 1997 besloten we om een agriturismo hier uit te baten. Kleinschalig en in familiale sfeer waar iedereen zich thuis voelt.

Jullie hebben nog steeds een wijngaard toch ?
Inderdaad. Het domein is ongeveer 40 hectares groot, waarvan zo’n 7 hectare wijngaarden en 5 hectare olijfgaarden. Wij produceren DOCG (erkend oorsprongslabel) wijnen en olijfolie maar ook saffraan. Onze gasten kunnen altijd een rondleiding krijgen en meer uitleg over het maken van wijn. Uiteraard kunnen ze ook wijn of olijfolie van ons kopen. Al onze producten zijn trouwens volledig bio.

Krijgen jullie vaak Belgische of Nederlandse gasten over de vloer ?
We hebben jaarlijks gasten uit deze landen, enkelen komen zelfs ieder jaar terug. Daarnaast hebben we uiteraard ook bezoekers uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland maar ook Amerikanen, Canadezen en Australiërs. We zien ieder jaar vriendschappen ontstaan tussen mensen uit heel diverse landen.

Het zwembad is schitterend !
We zijn heel bekend omwille van ons panoramisch zwembad. Je hebt een 360° zicht op San Gimignano met haar middeleeuwse torens en het prachtige platteland rond.

De gebouwen zijn volledig gerestaureerd ?
Deze gebouwen zijn uit de 17de eeuw en volledig opgeknapt en aangepast aan onze moderne tijden en behoeftes. We hebben de Toscaanse stijl zoveel mogelijk kunnen bewaren. Ieder apartement heeft een ingerichte keuken en eigen badkamer.

Ontbijt kan steeds bij ons verkregen worden trouwens. Wie kiest voor de B&B formule is er geen keuken voorzien maar natuurlijk wel ook een eigen badkamer. Iedere badkamer is voorzien van een douche en verse handdoeken.

Enkele van onze B&B appartementen en kamers zijn niet verbonden aan gemeenschappelijke ruimtes terwijl andere B&B kamers een gemeenschappelijke keuken hebben en toegang tot onze woonkamer met panoramisch zicht.

Relaxen kan hier geen probleem zijn..
In het hele domein zijn vele plaatsen voorzien om te rusten en genieten van de Toscaanse natuur. Uiteraard voorzien we ligstoelen, parasols, tafeltjes en stoelen.. Ons domein is meer dan groot genoeg om je even helemaal ver weg van de rest af te zonderen.

Kunnen gasten zich hier ook sportief uitleven ?
Er zijn gratis mountainbikes ter beschikking en onze tafeltennis is ook zeer populair..Daar spelen sommigen echt tot laat in de avond hun wedstrijdjes.

Wij houden nogal van een lekkere barbecue..
We hebben een plaats waar gasten kunnen de barbecue gebruiken, laat maar komen zou ik zeggen !

In het domein zijn er ook wandelpaden ?
Ja we hebben hier enkele ‘trekking’ paden die ook verbonden zijn aan een circuit van onze beroemde “Strade Bianche”, onverharde wegen die zo’n 30km parcours rond San Gimignano vormen.

Kunnen gasten ook iets eten bij jullie ?
Natuurlijk , ons restaurant hebben we opgestart in april 2019 en onze gasten kunnen er genieten van typische Toscaanse gerechten van onze chef Anita. Daarnaast kunnen gasten ook inschrijven voor onze kookcursussen waar je samen met Anita de lekkerste Italiaanse gerechten leert maken. Uiteraard proberen we dit zoveel mogelijk te doen met ingrediënten en producten uit ons domein.

Hoe ziet een ontbijt er uit bij jullie ?
Het ontbijtbuffet bestaat uit zoete en hartige lekkernijen. Onze salami’s uit de regio, Toscaanse pecorino kazen, eitjes, fruit, tomaatjes, croissants, taartjes, musli, cornflakes, yoghurt, jam, honing, chocolade..En dit alles zoveel mogelijk van producenten rond onze agriturismo..

Er is ook wifi in het hele domein?
Ja gratis wifi en natuurlijk ook televisie.

Gasten kunnen ook gebruik maken van een wasmachine ?
Er is inderdaad mogelijkheid om een wasmachine te gebruiken. Ik wil ook nog es benadrukken dat wij handdoeken voorzien die om de 3 dagen ververst worden, tenzij anders gewenst, en de lakens worden wekelijks ververst.

Is er een supermarkt in de buurt ?
Er is een supermarkt vlakbij in San Gimignano, op enkele minuutjes van hier.

Bedankt Daniela en Stefano ! Succes !

Contactgegevens :
Web : www.poggiacolle.com
E-mail : info@poggiacolle.com
Strada di Montauto, 58 53037 San Gimignano (Siena)
Tel : +39 0577 941 537  of +39 338 594 0118

Back to top button