AgriturismoAgriturismo in UmbriëLogeren in ItaliëRegio's en StedenUitgelichtUmbrie

Agriturismo La Cerqua in Umbrië

Agriturismo La Cerqua in Umbrië

Meer dan 25 jaar geleden opende de familie Martinelli discreet haar deuren van Agriturismo La Cerqua in Umbrië voor diegenen die interesse toonden om te genieten van de stilte en de natuur van La Cerqua in Pietralunga 

Wanneer zijn jullie precies gestart met het uitbaten van La Cerqua ? Hadden jullie al enige ervaring ?

We zijn eigenlijk een klein familiebedrijf en startten met dit gastenverblijf 28 jaar geleden. Dit was in de 14de eeuw een abdij, San Salvatore. De laatste twee eeuwen was het een boerderij maar het was compleet verwaarloosd toen ik het begon met de renovatie.
Ik had geen enkele ervaring in deze sector maar omdat mijn roots in de landbouw lag en ik van de natuur hield, leek het starten van een agroturismo de ideale uitdaging waar ik naar zocht. Ik kon mijn passies  voor mensen, liefde voor de natuur en het overbrengen van mijn passie hiervoor, combineren.

Vanwaar komen je gasten ?

Wij hebben nogal wat gasten uit Duitsland, België, Nederland maar ook natuurlijk veel Italianen die hier een weekendje komen doorbrengen.

In welke talen helpen jullie de gasten verder?

De meeste gasten praten met ons Engels, we kunnen ook een woordje Duits en Italiaans natuurlijk.

Welk type gasten komen naar La Cerqua ?

We zien vooral gezinnen die op zoek zijn naar een rustige plaats omgeven door de natuur en weg van het drukke stadsleven waar ze thuis vertoeven. Ook ons ecologisch concept slaat aan, we zijn intussen erkend als lid van Bio Hotels. Als lid moet je 100 percent natuurlijke producten gebruiken. Wij hechten veel belang aan duurzame landbouw, natuurlijke voeding.

Hoeveel kamers bieden jullie aan ?

We hebben 8 kamers en 2 kleine appartementen ter beschikking. Grotere groepen kunnen we ook ontvangen in de oude boerderij waar we tot 20 personen in 10 kamers kunnen herbergen. Schoolgroepen behoren tot ons vast klienteel.
Belangrijk om te vermelden is dat we niettegenstaande deze grotere groepen toch de stilte kunnen blijven bieden aangezien de boerderij toch een kilometer verder ligt.

Kan je ons iets vertellen over de ligging ?

Gasten zitten hier te midden van de natuur, één van de meest rustige plaatsen in Umbrië… We bieden aan onze gasten ook begeleide wandelingen in de talrijke bossen aan. Daarnaast kan je natuurlijk ook genieten van de vele historische dorpen en steden in de onmiddellijke nabijheid..

Wanneer is het beste moment om de streek te bezoeken?

Wij ontvangen gasten van Maart tot December. Uiteraard hebben we het meest toeristen die de streek komen bezoeken tijdens het hoogseizoen maar daarnaast hebben we evenveel Italianen die tijdens kalmere periodes hier een paar dagen komen genieten.Deze streek is zo puur en mooi…Echt het hele jaar door..

Zijn er speciale arrangementen die je aan de gasten kan aanbieden ?

Ik organiseer wandelingen  in de natuur en bossen in de streek. In de boerderij kan je leren paard rijden, en we hebben ook fietsen ter beschikking voor de liefhebbers. Een groot succes zijn ook de kookcursussen die we organiseren. Wie wil kan de heerlijkste gerechten uit Umbrië klaar maken, altijd een toppertje !

Zijn er winkels en supermarkten in de omgeving?

We hebben 2 supermarkten niet zo ver van hier en in het dorp zijn er allerlei winkels, kapsalons, apotheek, drogisterij en natuurlijk enkele restaurantjes en bars.

Is er een typisch gerecht dat je zou aanraden aan onze lezers?

Ja, ik kies voor “cappellacci”, dat zijn stukjes pasta gevuld met pompoen (truffels kan ook) en kaas. Elk stukje is als een klein hoedje opgevouwen

Zijn er nieuwe activiteiten of diensten die je in de komende maanden of jaren wil aanbieden?

Nu niet onmiddellijk. Onze kinderen zullen ons gauw opvolgen en de leiding over ons gastenverblijf over nemen. Dan zullen zij wel hun eigen accenten leggen. Er zijn al plannen maar het is nog te vroeg om hierover te communiceren.

Wat doe je het liefst hier?

Natuurlijk het wandelen in de natuur en bossen met mijn gasten en hun leefwereld leren kennen. Ik heb al zoveel mensen leren kennen en ook iets geleerd van hen.

Is uw gastenverblijf  bereikbaar met het openbaar vervoer?

De luchthaven van Perugia is ongeveer 50km ver en we zijn altijd bereid om gasten op te halen. Het dichtsbijzijden treinstation is op 30 kilometer. Ik zou eigenlijk iedereen aanraden om een auto te huren als je met het vliegtuig komt. Je kan voor weinig geld een auto huren en de streek verkennen wanneer je wil. Er zijn hier buslijnen maar ik durf het niemand aanraden..

Nog andere info die je onze lezers wil laten weten ?

Ja, ik vergat te vermelden dat we ook bezoeken aan lokale boeren, wijnmakers, truffelkwekers enz organiseren. Allemaal traditionele producenten die de lekkerste olijfolie,wijn, truffels, confituren enz maken…

Welke regio zou je aanraden aan onze lezers om ook es te bezoeken?

Le Marche is vlakbij en daar heb je de combinatie van heuvels en kustgebieden…Prachtig om te zien en te ontdekken maar eerst Umbrië bezoeken natuurlijk !

Contact informatie :

Website : www.cerqua.it

Bio Agriturismo La Cerqua

Voc. San Salvatore 27

06026 Pietralunga (PG)

Umbria Italia

Tel. 0759460283

Back to top button