Umbrie

Orvieto in Umbrië bezoeken

Orvieto in Umbrië bezoeken is nooit een verkeerde keuze. Deze stad die gebouwd werd door de Etrusken heeft tal van mogelijkheden voor wie zich graat laat onderdompelen in de eeuwenoude geschiedenis van dit stukjes Umbrië.

Orvieto in Umbrië bezoeken
Orvieto bezoeken in Umbrië

Zoals in zoveel Italiaanse steden is de plaatselijke “Duomo” één van de trekpleisters. Met haar voorgevel versierd met marmer, sculpturen en mozaieken is dit bouwwerk uit eind 13de eeuw zeker de moeitel waard. De geschiedenis van de dom draait rond het “mirakel van Bolsena”. Volgens de overlevering een hostie die op bepaalde tijdstippen begint te bloeden. Het bevlekte stukje stof door de bloedende hostie kan je bewonderen in de zijkapel (Capella del Corporale).

Op dezelfde piazza kan je in het “Palazzo Papale” het archeologisch musem bezoeken. Een schat aan informatie over het leven in de Etruskische periode.

Orvieto in Umbrië bezoeken
Palazzo Papale Orvieto

Wie Orvieto uit de hoogte wil bekijken kan terecht in de Torre del Moro, een 40m hoge toren uit de 13de eeuw.

Orvieto in Umbrië bezoeken
Necropoli Etrusca del Crocifisso del Turfo

Een absolute topper is zeker de “Necropoli Etrusca del Crocifisso del Turfo”..Een mondvol voor hun “Etruskische dodenstad”. Even buiten het centrum kan je de grafkamers bezichtigen uit de 3de tot 6de eeuw voor Christus. De gangen , kelders en ruimtes die de inwoners toedertijd uitgegraven hebben kunnen bezocht worden tijdens ondergrondse wandelingen. Er is zelfs een waterput te zien van maar lieft 54 meter diep, de Pozzo di San Patrizio. Langs de waterput zijn er brede trappen die de dieren toelieten om het water naar boven te brengen.

Back to top button