Uitgelicht

Rome bezoeken in de kerstvakantie !

Rome bezoeken in de kerstvakantie betekent de Eeuwige Stad ontdekken in een extra romantisch kader. De hoofdstad van Italië is sowieso al een toppertje maar tijdens de kerstvakantie nog dat nét ietsje meer. Het is een stad vol historische bezienswaardigheden, charmante straatjes, heerlijk eten en prachtige kunst. Maar wat Rome echt bijzonder maakt, is de romantische sfeer die er dan hangt. Of je nu met je partner op reis bent of gewoon op zoek bent naar wat romantiek, Rome is de perfecte plek om te zijn in de kerstvakantie.

Wat maakt Rome in de kerstvakantie zo romantisch?

Er zijn verschillende redenen waarom Rome zo romantisch is. Om te beginnen heeft de stad een onmiskenbare charme die je meteen betovert. De oude architectuur, de kronkelende straatjes en de romantische pleintjes maken van Rome een perfecte plek om met je geliefde te wandelen.

Rome bezoeken in de kerstvakantie
citytrip rome

Bovendien heeft Rome een rijke geschiedenis en cultuur, wat de stad een romantisch tintje geeft. De prachtige gebouwen, monumenten en musea in de stad bieden een romantische en historische sfeer die je nergens anders kunt vinden.

En natuurlijk is er het eten. Romeinse gerechten zijn bekend over de hele wereld en het proeven van de lokale specialiteiten met je geliefde kan een romantische ervaring op zich zijn.

Romantische dingen om te doen in Rome in de kerstvakantie

Er zijn zoveel romantische dingen om te doen in Rome. We hebben het bewust niét over de kerstmarkten in de stad maar concentreren ons op de winterse versie van de vele bezienswaardigheden. Hieronder hebben we een paar van onze favorieten op een rijtje gezet:

1. Een wandeling bij zonsondergang op de Gianicolo

De Gianicolo is een heuvel in het westen van Rome, met uitzicht op de stad. Het is een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken en te genieten van het uitzicht over de stad. Het kan ook eind december nog mooi weer zijn, neem een fles wijn en wat snacks mee en geniet van een romantische avond met je geliefde.

Beleef de romantiek van Rome tijdens een onvergetelijke citytrip

Rome bezoeken in de kerstvakantie
Gianicolo

2. Een bezoek aan de Trevifontein

De Trevifontein is één van de beroemdste bezienswaardigheden van Rome en een populaire plek voor stelletjes. Volgens de legende, als je een munt in de fontein gooit en een wens doet, zal je terugkeren naar Rome. Dit is de perfecte plek om samen te zijn en een muntje in het water te gooien. Het is eerder uitzonderlijk maar de Trevifontein onder een vers laagje sneeuw is adembenemend.

Rome bezoeken in de kerstvakantie
Trevi fontein

3. Een diner bij kaarslicht in Trastevere tijdens de Kerstvakantie

Trastevere is een charmante wijk in Rome, vol met smalle straatjes en gezellige restaurants. Het is de perfecte plek om te genieten van een romantisch diner bij kaarslicht met je geliefde. Probeer wat van de lokale specialiteiten en geniet van de romantische kerstsfeer van deze unieke wijk.

Rome bezoeken in de kerstvakantie
Trastevere

4. Een bezoek aan het Colosseum bij zonsondergang

Het Colosseum is één van de meest iconische gebouwen van Rome. Neem je geliefde mee voor een romantische wandeling rond het Colosseum en geniet van het adembenemende uitzicht.

Rome bezoeken in de kerstvakantie
Colosseum Rome

5. Een romantische boottocht op de Tiber

De Tiber is de rivier die door Rome stroomt en een romantische boottocht over deze rivier is een unieke manier om de stad te verkennen. Trek een dikke jas aan en vaar langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome en geniet van het uitzicht op de stad vanaf het water. Het is de perfecte manier om samen te ontspannen en van elkaar te genieten.

Voor wie nog op zoek is naar een accommodatie in Rome : Bekijk onze aanraders hier

Beleef de romantiek van Rome tijdens een onvergetelijke citytrip

Back to top button