LazioMidden-ItaliëRegio's en StedenRome

Openbaar vervoer in Rome

Rome is een drukke stad met veel verkeer, daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de beschikbare vervoersmiddelen om gemakkelijk door de stad te kunnen bewegen. De verschillende mogelijkheden inzake openbaar vervoer in Rome hebben we op een rijtje gezet.

Openbaar vervoer in Rome in het algemeen

Het openbaar vervoer in Rome is uitgebreid en omvat een netwerk van bussen, trams en metro’s. De metro is de snelste manier om door de stad te reizen, met drie belangrijke lijnen: lijn A, lijn B en lijn C. Tickets voor het openbaar vervoer zijn verkrijgbaar op stations, tabakswinkels en bij automaten.

openbaar vervoer rome
Metro Rome

Taxi nemen in Rome

Taxi’s zijn ook een optie om in Rome te reizen. Ze zijn te vinden op straat of kunnen telefonisch worden opgeroepen. Het is belangrijk om op te letten voor mogelijke oplichting, zoals gemanipuleerde meters, en de prijs te controleren voordat u in de taxi stapt.

Fietsen huren in Rome

Als u de voorkeur geeft aan een milieuvriendelijkere en actievere optie, kunt u een fiets huren om de stad te verkennen. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in Rome met betaalbare tarieven en opties voor dag- of weekverhuur.

Wat kost het openbaar vervoer in Rome?

De kosten van vervoer variëren afhankelijk van de gekozen vervoerswijze. De prijs van een metroticket varieert van 1,50 tot 2,00 euro, terwijl de kosten van een taxirit afhangen van de afgelegde afstand. Het huren van een fiets kost meestal tussen 12 en 18 euro per dag.

Goedkoop openbaar vervoer in Rome met Rome City Pass

Tip: Gebruik de Rome City Pass om geld te besparen op vervoer en toeristische attracties. Met de Rome City Pass heeft u onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer en tal van populaire toeristische attracties, terwijl u geld bespaart ten opzichte van losse kaartjes. Het is een uitstekende manier voor reizigers om geld te besparen terwijl ze Rome verkennen. De Rome City Pass biedt korting op bus-, tram- en metrokaartjes, waardoor u gemakkelijk en voordelig door de stad kunt reizen.

openbaar vervoer rome
Rome City Pass

Naast het openbaar vervoer biedt de Rome City Pass ook gratis of sterk gereduceerde toegang tot vele populaire bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, het Vaticaan, het Nationaal Museum van Rome, de Palatijn en nog veel meer. U kunt ook profiteren van extra diensten zoals rondleidingen, prioritaire toegang en wijnproeverijen.

Het is belangrijk op te merken dat de Rome City Pass alleen beschikbaar is tegen speciale prijzen voor reizigers die hun tickets van tevoren online kopen. Het is dus raadzaam uw reis dienovereenkomstig te plannen om er optimaal van te profiteren.

Back to top button