OlbiaSardinieZuid-Italië & De Eilanden

Olbia bezoeken met onze tips

Olbia, de schilderachtige stad aan de noordoostkust van Sardinië, biedt een overvloed aan toeristische bezienswaardigheden die de verbeelding van bezoekers prikkelen. Olbia bezoeken met onze tips !

Basiliek San Simplicio: Een Juweel van Romaanse Architectuur

De basiliek San Simplicio, uit de 11e eeuw, is een juweel van romaanse architectuur in Sardinië. Gewijd aan Sint Simplicio, de beschermheilige van de stad, heeft de kerk een eenvoudig interieur dat contrasteert met de versiering van de gevel. Het is een plek van rust en bezinning, een oase van rust ver weg van de drukte van het stadscentrum.

Olbia bezoeken met onze tips
San Simplicio Olbia

Castello di Pedres: Getuige van het Middeleeuwse Verleden

Het middeleeuwse kasteel Pedres, gebouwd in de 12e eeuw, is een getuige van het historische verleden van de stad. Gelegen op een heuvel biedt het een panoramisch uitzicht op Olbia en de omliggende smaragdgroene zee. Het is de perfecte plek voor geschiedenisliefhebbers en fotografie-enthousiastelingen. Olbia bezoeken met onze tips, goed idee !

Archeologisch Museum: Een Reis door de Tijd

Het archeologisch museum van Olbia herbergt een indrukwekkende collectie archeologische kunstwerken, getuigenissen van de lange geschiedenis van Olbia, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Een bezoek aan het museum helpt je een beter begrip te krijgen van de verschillende beschavingen die de stad hebben beïnvloed, van de Feniciërs tot de Romeinen.

Park Fausto Noce: Een Oase van Rust in het Hart van de Stad

Olbia bezoeken met onze tips
Parco Fausto Olbia

Het stadspark Fausto Noce, een groene oase in het hart van de stad, biedt een vredige omgeving om te ontspannen. En natuurlijk ook van de natuur genieten. De schaduwrijke paden, diverse bomen en planten, en fonteinen maken het tot een ideale plek voor een ontspannende wandeling of een familiepicknick.

Back to top button