LazioRomeUitgelicht

Rome bezoeken met de metro

Rome bezoeken met de metro is een handige manier om je te verplaatsen in de stad, vooral als je bezienswaardigheden wilt bezoeken die verder uit elkaar liggen. Rome heeft twee metrolijnen: lijn A (oranje) en lijn B (blauw).

Welke belangrijkste bezienswaardigheden liggen langs deze metrolijnen ?

Lijn A (oranje)

Ottaviano-San Pietro-Musei Vaticani: Dit station is handig voor een bezoek aan het Vaticaan, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea.

Spagna: Het station ligt vlak bij de Spaanse Trappen en de luxe winkelstraat Via dei Condotti.

Barberini: Dit station ligt vlak bij de beroemde Trevifontein en de barokke kerk Sant’Andrea delle Fratte.

Termini: Het centraal station van Rome, waar ook de treinen naar andere delen van Italië vertrekken. Vanuit dit station kun je de metrolijnen A en B nemen.

Manzoni-San Giovanni: Het station ligt vlak bij de basiliek van San Giovanni in Laterano, de oudste en belangrijkste pauselijke basiliek van Rome.

Lijn B (blauw)

Colosseo: Het station ligt vlak bij het beroemde Colosseum en het Forum Romanum.

Circo Massimo: Dit station ligt vlak bij het Circus Maximus, het grootste en oudste stadion van Rome.

Piramide: Het station ligt vlak bij de Piramide van Cestius, een oude Romeinse piramide gebouwd als grafmonument.

Basilica San Paolo: Dit station ligt vlak bij de Basilica di San Paolo fuori le Mura, een grote basiliek gebouwd boven het graf van de apostel Paulus.

EUR Fermi: Dit station ligt in de wijk EUR, een modernistische wijk gebouwd in de jaren ’30 voor de wereldtentoonstelling van 1942.


Rome bezoeken met de metro kan dus perfect! Hier nog enkele tips :

Ticket
Kaartjes kunnen worden gekocht bij de ticketautomaten op de metrostations of bij tabakswinkels. Je hebt een kaartje nodig om de metro binnen te komen en moet deze ook stempelen voordat je instapt.

Plan vooraf
De metro in Rome kan druk zijn, vooral tijdens piekuren. Plan daarom je route van tevoren en vermijd drukke tijden als je kunt.

Kijk uit voor zakkenrollers
Metro’s zijn helaas een populaire plek voor zakkenrollers in Rome, vooral tijdens drukke periodes. Wees voorzichtig met je persoonlijke bezittingen en houd je tas goed vast.

Let op de stationsnamen
De meeste bezienswaardigheden in Rome liggen niet direct aan de metrostations. Zorg ervoor dat je de juiste uitgang van het metrostation neemt en kijk uit naar borden die de richting van de bezienswaardigheden aangeven.

Overweeg een dagkaart
Als je van plan bent om veel met de metro te reizen, overweeg dan om een dagkaart te kopen. Dit kan voordeliger zijn dan het kopen van meerdere enkele kaartjes.

Geniet van het uitzicht
Als je tijd hebt, kijk dan eens goed om je heen tijdens de ritjes met de metro. De stations zijn vaak prachtig versierd en bieden een uniek kijkje in de geschiedenis van de stad.

Je kan ook opteren voor de Roma Pass om voordelig Rome te bezoeken.

Back to top button