LazioRomeUitgelicht

Rome bezoeken tijdens de Paasvakantie

Rome bezoeken tijdens de Paasvakantie is altijd een goed idee. Als hoofdstad van het katholieke geloof zijn er heel wat evenementen die georganiseeerd worden.

Ook voor niet gelovigen is het prachtig om te zien door de grote culturele en religieuze geschiedenis van alle evenementen.

Rome bezoeken tijdens de Paasvakantie
Rome bezoeken tijdens de Paasvakantie

Dit zijn onze aanraders :

Viering van de Heilige Week
De Heilige Week, die leidt naar Pasen, wordt in Rome met grootse vieringen gevierd. De belangrijkste evenementen vinden plaats in het Vaticaan en de basiliek van San Giovanni in Laterano. Op Witte Donderdag is er bijvoorbeeld een processie met het Pauselijk Lichaam naar de Basiliek van Santa Maria Maggiore.

Viering van Pasen
De viering van Pasen in Rome is één van de belangrijkste gebeurtenissen in het katholieke geloof en wordt door duizenden mensen bijgewoond. Op Paaszondag gaat de paus voor in een mis op het Sint-Pietersplein.

Historische bezienswaardigheden
Rome heeft vele historische bezienswaardigheden die je tijdens de paasperiode kunt bezoeken. Bezoek het Colosseum, Forum Romanum, Pantheon of het Vaticaanse Musea.

Rome bezoeken tijdens de Paasvakantie
Forum Romanum Rome

Bloemenmarkt op het Sint-Pietersplein
In de paasperiode is er op het Sint-Pietersplein een bloemenmarkt. Het plein wordt versierd met prachtige bloemen en planten en je kunt er ook paasgeschenken kopen.

Italiaanse keuken
Proef de heerlijke Italiaanse keuken tijdens je bezoek aan Rome. Tijdens de paasperiode zijn er veel speciale gerechten die je kunt proeven, zoals lamsvlees en traditionele zoetigheden zoals Colomba Pasquale.

Paaseierenjacht
Rome bezoeken tijdens de paasvakantie met kinderen is altijd leuk omwilen van de vele paaseierenjachten die er georgainseerd worden.

Dus, er zijn veel dingen te zien en te doen in Rome tijdens de paasperiode. Of je nu geïnteresseerd bent in religie, geschiedenis, cultuur of gewoon lekker eten, er is voor ieder wat wils.

Back to top button