GastronomieItaliaanse producten in BelgiëItalië bij ons

TYPISCH ITALIAANS PAASGEBAK : COLOMBA

Wil je Pasen op z’n Italiaans vieren? Op zoek naar typisch Italiaans paasgebak ? Regina Paola, speciaalzaak in Italiaanse producten zorgt voor méér dan een vleugje Italië in huis !

T.e.m 15 maart kan je hier een “colomba” bestellen van La Perla di Torino.  

In 1952 begon “La Perla di Torino” (De parel van Turijn) met het maken van chocoladetruffels. De “Perla Nera”, “Perla Bianca” en de “Extreme” met donkere chocolade. Creaties van de hand van Sergio Arzilli die zo zijn stad Turijn verder op de culinaire kaart wilde zetten.

TYPISCH ITALIAANS PAASGEBAK
Typisch Italiaans paasgebak

Niet alleen met de chocoladetruffels veroverde hij de smaakpapillen van zijn klanten maar ook de “Colomba Pasquale” die hij zelf verfijnde ligt ondertussen op de schappen van vele delicatessenzaken in Europa.

TYPISCH ITALIAANS PAASGEBAK
Typisch Italiaans paasgebak colombo

Maar wat is nu eigenlijk een colomba ?

De “colomba pasquale” of “paasduif” hoort voor een Italiaan net zo bij Pasen en bijgaande sfeer als de paaseitjes bij ons.  Deze zoete cake verrijkt met sappige gekonfijte sinaasappelschillen wordt gebakken in de vorm van een duif, een eeuwenoude traditie. Bestrooid met amandelglazuur en knapperige amandelnoten.

Bestellen kan in de webshop


Andere typische Italiaans paasgebak :

Pastiera Napoletana – Dit is een traditioneel taartje uit Napels dat gemaakt is van ricotta kaas, tarwemeel, suiker, eieren, en gekonfijte sinaasappelschil. Het heeft een romige en lichtzoete smaak en wordt vaak geserveerd als dessert op paaszondag.

Casatiello – Dit is een hartig brood dat gevuld is met salami, ham, kaas en hardgekookte eieren. Het heeft een rijke en smaakvolle vulling en wordt vaak gegeten bij het paasontbijt of lunch.

Torta Pasqualina – Dit is een hartige taart die gevuld is met spinazie, ricotta kaas, en eieren. Het heeft een knapperige korst en een smaakvolle vulling en wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht op paaszondag.

Back to top button