Italiaanse restaurants in BelgiëItalië bij onsUitgelicht

Italiaans restaurant in Ieper ? Onze tips

Op zoek naar een Italiaans restaurant in Ieper ? De populaire Westvlaamse stad heeft een paar toppers voor wie graag Italiaans eet tijdens een trip naar Ieper.

Ieper is booming. Deze supergezellige stad nabij de Franse grens telt opnieuw veel toeristen na de Covid pandemie. Je kan er wandelen in de natuur op de Vestingen, het Flanders Field Museum bezoeken en ’s avonds de Last Post ceremonie meemaken onder de Menenpoort. Dit samen met een sterk aanbod aan cafés en restaurants brengt veel toeristen naar de stad. En ja hoor wie Italiaans wil eten kan er terecht ! We zetten er enkele op een rijtje.

Italiaans restaurant in Ieper
Ieper

Eén daarvan is Resto Milano, gelegen aan de Grote Markt. Het biedt een verscheidenheid aan gerechten zoals pizza, pasta, salades en vleesgerechten. De zaak breidde onlangs uit om nog meer gasten te laten genieten van hun uitgebreide kaart.

Italiaans restaurant in Ieper
Restaurant Milano

Een andere optie is Pizzeria Babilonia. Het is gelegen aan de Menenstraat en gespecialiseerd in pizza en pasta. Enkele van de populaire gerechten zijn quattro formaggi, carbonara en lasagne.

Italiaans restaurant in Ieper
Pizzeria Babilonia

Of misschien kan je even langs bij ’t Groenhuis, dat Italiaans en Frans eten serveert. Het is gelegen aan de Meenseweg en heeft een menu dat elke week verandert. U kunt gerechten verwachten zoals risotto, gnocchi en tiramisu.

Italiaans restaurant in Ieper
Groenhuis Ieper

En een lekker ijsje ? Dat brengt je naar Il Gusto d’Italia, gelegen aan de Grote Markt 43. Deze zaak biedt heerlijk zelfgemaakt ijs en wafels. U kunt hun website bekijken voor meer details.

Italiaans restaurant in Ieper
Il Gusto d’Italia Ieper

Een Italiaans restaurant in Ieper vinden is geen enkel probleem, alle vermelde zaken brengen echte Italiaanse kwaliteit.

Back to top button