Emilia RomanaRiminiUitgelicht

Italia in Miniatura in Rimini

Italy in Miniature, ofwel Italia in Miniatura in Rimini, is een pretpark dat werd opgericht in 1970 en is sindsdien een populaire toeristische attractie geworden voor zowel lokale bewoners als bezoekers uit andere delen van Italië en de rest van de wereld.

Zoals de naam al aangeeft, is het park een miniatuurversie van Italië, waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden en architectonische hoogtepunten van het land in het klein zijn nagebouwd. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 85.000 vierkante meter en heeft meer dan 270 miniatuurversies van bekende gebouwen, monumenten en landschappen uit heel Italië.

Bezoekers van Italia in Miniatura in Rimini kunnen genieten van een wandeling door het park en verschillende gebieden verkennen, zoals Venetië, Rome, Firenze en Napels. Elk gebied heeft zijn eigen miniatuurversies van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Trevifontein in Rome, de Ponte Vecchio in Florence en de toren van Pisa.

Naast de miniatuurversies van beroemde bezienswaardigheden, biedt het park ook een scala aan attracties en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn bijvoorbeeld attracties zoals de Sling Shot, een attractie waarbij je met hoge snelheid de lucht in wordt geschoten, en het Mirabilandia-gebied, dat een reeks achtbanen en andere spannende attracties biedt.

Het park heeft ook een watergebied genaamd Aquila, dat zwembaden, glijbanen en andere waterattracties biedt. Er zijn ook shows en evenementen die gedurende het hele jaar worden gehouden, zoals concerten, dansvoorstellingen en theatervoorstellingen.

Back to top button